Tuesday, April 7, 2015

Stillhetens graf

www.ourfiniteworld.com

Hva vi er i størst mangel av under vårt økonomiske paradigme, er stillhet. Stillhet er en gave. En gave som har fulgt oss siden tidenes morgen. Med moderniteten forsvant denne gaven, denne kilden til refleksjon. Stillhet gir ro i sjela.

Derfor representerer Tverbergs energigraf et håp om stillhetens tilbakekomst. Å tale er sølv, å tie er gull. Stillhet er gull verdt!

Med tapet av energi vil vi aldri igjen kunne utvinne mer gull, da gull er en av engangsgavene. Istedenfor vil vi bli velsignet med en annen form for gull, stillhetens gull. Og dette til evig tid, da syklusenes tid er forbi.

Ja visst vil vi tape mye. Som internett, bilen, engangsbleia, tannlegen, pensjonen, feriereisene, sykehuset, jernøksa, stålsaga, jobben, REMA 1000, appelsinen, kaffen, lokalavisa, selvangivelsen, brillene, skolen, barnehagen, bindersen, ostehøvelen, jernbanen, GPS-navigasjon, mobiltelefonen, Fantomet, for å nevne noe.

Men vi vil vinne stillheten. Og sett gjennom mine øyne vil dette være et lite offer for å gjenvinne stillheten. Den mest dyrebare av gaver. Stillheten.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...