Wednesday, January 30, 2019

Innlandets dronning ikler seg vinterkappen

Sony A7III er et ekstremt bra vinterkamera, vinteren har virkelig blitt min favoritt-årstid etter at jeg fikk dette kameraet mellom hendene, man får en imponerende bildekvalitet i nærmest totalt mørke, samt at jeg synes det tegner vinternyansene nydelig!

Problemet er sommeren, og da særlig grønt. Grønnyansene får jeg sjelden nydelige, det kan gjerne være meg, og det kan gjerne være at jeg burde redigere i Capture One? Men som landskapsfotograf orker jeg virkelig ikke å slite med disse grønnyansene hele sommeren. Ja, det hele kan jo ende opp med at jeg begynner å avsky sommeren, og det vil være synd.

Neste modell av Canon EOS R ser ut til å skulle lanseres i februar, i kit sammen med deres fantastiske 24-105 mm f4.0. Må jeg kjøpe dette settet som sommerkamera?

- Canon Announcements on February 14, Canon EOS RP & PowerShot G7 X Mark III Coming?

Nigel Danson, som per tiden er min favoritt-landskapsfotograf, benytter to kamerasystemer, fordi han synes de utfyller hverandre. Han har Nikon og Fuji. Men med MC11-adapter kan EF-linser benyttes med rimelig godt resultat på FE-fatning, selv om man går glipp av nyttige funksjoner som manuell dynamisk fokus (MDF), og auto-fokus svekkes en del.

Selv om noe slikt kan synes som sløseri, og jeg avskyr sløseri, kan man allikevel hente inn igjen en del ved å kjøpe brukte EF-linser, som man kan benytte på begge kamerasystemene. Som en ny vidvinkel, som jeg er i desperat behov for. Markedet flommer jo over av EF-optikk!

Så dette er vanskelige beslutninger og tunge investeringer. Det er klart, hadde min gamle bedrift sett verdien av mitt arbeide, ville alt selvsagt vært enklere. Men her er også i stor grad BDO-Gjøvik og Nordea Lena medskyldige i at det gikk som det gikk, og jeg vil anbefale alle som ser verdien av mitt arbeide, om å boikotte disse to økonomi-institusjonene. Er du glad i kulturlandskapet rundt Mjøsa, vår bedehusarv og det gamle Toten, må du vite at disse to institusjonene har vært med på å spenne beina under en av de fremste formidlerne av denne vår kulturarv.

Her kommer noen fotografier av mjøsisen tatt fra Skibladnerbrygga på Gjøvik i dag. Egentlig svingte jeg nedom for å fotografere Hovdetoppen, men snudde meg heldigvis rundt og tok noen bilder av Innlandets dronning, som er i ferd med å ikle seg vinterkappen.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

Relatert


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...