Wednesday, January 30, 2019

Ulykkelige Gjøvik

Hos Debatt1.

Når jeg leverer eldstejenta på Fredheim skolekorps, stormer de gamle venninnene hennes fra Fredheim skole mot henne, roper navnet hennes og gir henne en klem. Hun var den første som begynte i korpset, og hun var den første som knekte notekoden, sju år gammel. Meningen var at hun skulle komme tilbake hit så fort råd var, for å slutte seg til igjen sitt gamle miljø, men så vil ikke Gjøviks elite det. De vil heller ikke ha grendekafeen min med fotografier fra Mjøslandet på veggene, i Storgata. Nei, de vil kun ha monumenter over seg selv, på toppen av Hovdetoppen, byens hellige fjell og siste villmarkstopp, vernet av sindige politikere, fram til hele Gjøviks elite ble en flokk gale narsopater, uten føleleser og empati for noe som helst. Med seg i fallet har de tatt med hele Gjøvikregionen.
Ancient, Rome, on the other hand, reflected different ideas about the meaning of happiness. While initially designed to reflect more spiritual values, Rome shifted over time to focus more on power and individual glory than on the common good.  Huge monuments were constructed in honor of the Roman elite. Public space and the well-being of the majority of the people suffered gross neglect. The city became an unpleasant place to be; and many, who could afford it, retreated to the countryside. City life had become too disgusting. - Ruth Wilson
- What's the Secret of Making a Happy City?

Gjøviks politikere og økonomiske elite kjenner ikke til hemmeligheten med å lage en lykkelig by, de kjenner kun til sitt eget narsissistiske ego, hvor det kun gjelder å eksponere seg selv. De opptrer som en narsissistisk superorganisme, hvor Hovdetoppen nå omformes som et speilbilde av deres narsissistiske ego, hvor de står over Gud, fordi de selv er gud.

Hovdetoppen representerte friluftslivs-nasjonen Norge, og var absolutt hellig. Hvorfor Nils Faarlund, Norges friluftslivs-legende, ikke engasjerer seg for sin regions hellige fjell, er meg komplett ubegripelig? Han skriver varmt om hellige fjell i Nepal, men Hovdetoppen har han aldri besteget. Og snart er det for seint. Men må selvsagt legge til at Faarlund reddet Totenåsen fra monstermøller, samt at han har skrevet verdens beste bok om det enkle friluftslivets gleder.

Hovdetoppen var byens hellige fjell og villmarkstopp. Her sett fra Skibladnerbrygga.

-Wikimedia.

Romas innbyggere flyktet ut på landsbygda, fordi de ikke orket mer av sine lederes svulstige monumenter over seg selv. At denne byen, midt i Prøysens rike, skulle miste all jordnærhet, er selvfølgelig en tragedie. Selv ble vi heldigvis hentet ut av denne byen før Hovdetoppen falt, lik Lots familie av Sodoma, og vi bor nå på landsbygda på Toten, hvor historien ligger like tykk over den fruktbare jorda, som bare mjøståka kan gjøre det. Her kunne vi hatt det godt, hadde engene fått lov til å skinne, Mjøslandets høylys. Samt at mine forfedres urbane landsby ved Kværnumsstrykene etter Lenaelva hadde fått fortsette å svinge seg i valsen, i pur urban landsbyglede, lik Tolfa i Italia. Men psykopatiske bil-bøller ville det ikke slik. For dem var det kun Totenpark-prosjektet som gjaldt. Dette ble Totens død. Gjøvikregionen har nå mistet sine høylys, sin smekre urbane landsby og sitt hellige fjell. Hvilken ulykkelig by! Hvilken ulykkelige region!

Før jeg gikk på biblioteket i dag, spaserte jeg en liten tur ned til Mjøsa, hvor Innlandets dronning sto i flammer av raseri over Gjøviks elite og Hovdetoppens fall. Det skal være et slags allmøte om Hovdetoppen i dag, men jeg akter ikke å gå, da regien er satt, og den er satt til elitens fordel.

Men de skal vite at Innlandets dronning er på min side!

-Wikimedia.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...