Friday, November 6, 2015

HVA VILLE ARNE NÆSS HA GJORT?

- Arne gikk aldri samme veien to ganger.

Filosof Per Ingvar Haukeland setter kursen vilkårlig oppover, rett ut i myr og lyng, uten å ense stier. Hallingskarvet ligger i tåke, en sen ettermiddag i oktober. Snart kommer skumringen. Men det er ingen hast å spore. Ti menn med sekker vandrer mot Mekka, for det enkle friluftsliv og den norske hyttekultur. Tvergastein.

Hva skal vi der? Ingen vet helt. Et seminar i Arne Næss´ ånd. Lære om økofilosofien, dypøkologien, økopsykologien. Og hva en økofilosofisk livsstil kan bety i hverdagen.

Selv lurer jeg: Vil det skje noe om jeg sitter i stolen til Arne Næss? Der han så lenger enn noe annet sted og alltid måtte tilbake. Vil en dypere innsikt kunne oppstå, selv etter kun to dager her? En ny forståelse, forankret i det lange livs far, som han kalte Hallingskarvet, og i Tvergastein, i bøkene der inne, i vedovnen og vanene til Norges vismann.

Hva ville han ha tenkt, om klimaendringer og veien videre? Han ville ha slåss. Med boksehansker og et lekent smil? Eller med vitenskapelige fakta og streng rasjonalitet? Les mer hos Harvest...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...