Thursday, February 8, 2018

Støtte fra Anita Sweeney

Takket være Anita Sweeney vet jeg nå hva jeg har hatt med å gjøre: En overt-narsissist og en covert-narsissist. Covert-narsissister, oftest kvinner, er de verste, da de lurer alle rundt seg og torturerer sine ofre i det skjulte. Deres ofre er gjerne noen som har kommet til å påføre dem en narsissistisk skade, selv om dette gjerne bare var en bønn om hjelp og forståelse. Men narsissister har ingen forståelse, ei heller empati, og oppfatter derfor en bønn om hjelp som kritikk av deres person. Eller som Sweeney uttrykker det:

"Kritiserer du en narsissist, eller verre, forteller dem direkte at de er mishandlere som ikke vil andre godt, skaper dette en krenkelse eller narsissistisk skade (narcissistic injury), som de verken glemmer eller nødvendigvis kommer helt over. «Ved å kritisere meg, trigger du mitt raseri. Du har ingen tillatelse til å kritisere min art fordi; 1. Vi har alltid rett 2. Vi er hevet over kritikk 3. Vår suverenitet betyr at kritikk ikke angår oss 4. Du har ingen rett til å dømme oss fordi du er under oss 5. Det er altfor smertelig for oss å oppleve kritikk.»"

Overt-narsissister kan man gjerne le litt av, da deres selvbilde er så overdrevet og på siden av virkeligheten at det lett tipper over i det komiske. Ikke så med covert-narsissister, da dette er subtil, skjult ondskap uten snev av absurditet eller humor. Simpelthen isnende ondskap! 

Uansett, følg Sweeneys råd fra 4:30 og kom deg vekk!!! Du har vært utsatt for en gal og giftig person som er destruktiv😰

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...