Wednesday, August 14, 2019

Over Tømmerholshøgda i regn

Hadde litt problemer med tonaliteten her, men tror det ble ganske bra til slutt. Bør nok fotografere i ukomprimert RAW, slik at man har mest mulig å gå på. Filene blir dobbelt så store, men det får ikke hjelpe, og tross alt har jeg bare 24 MP sensor.

-Wikimedia.

Glemte batteriet i går morges, så dobbeltsjekket i dag. Stoppet på flåa mot Kapp på vegen hjem fra Gjøvik, for å ta motivet jeg mistet i går, men der var så mye trafikk at jeg bare kjørte videre og stoppet så vidt på Tømmerholshøgda istedenfor. Hva som er herlig med gråvær er at alle de kvite våningshusene, totenbunkrene, traktoreggene, industriblikkboksene etc. ikke brenner ut på sensoren, ja selv i lavt kveldslys brenner alt dette fanteriet ut. Vel, våningshus er ikke fanteri da, men de burde males okergule, slik som våningshuset i Holmstadengen, av hensyn til Mjøslandets tårefotograf.

For tårefotograf, det er jeg. Du verden hvor smertefullt det er å kjøre gjennom Sørbyen i Gjøvik nå, etter at de tok Bondelia husmorskole, Sørbyens siste smil. Men de tar alt nå, psykopatene og fascistene eller hva de er for noe hele gjengen. Siden vi flyttet fra Gjøvik sist sommer, har de gått bananas mot proletariatets by ved Mjøsa. De har snauhogd byens hellige fjell, Hovdetoppen, snauhogd og kjørt ned folkestiene i Øverbymarka, selv 3-kilometeren med blå mann, beregnet for barn og eldre, feid vekk og kjørt ned i søla. Bare kvist og dype hjulspor er tilbake. Og heller ikke på Huntonstranda kunne de unne oss en Mjøspark. Nei, alt av verdi og skjønnhet skal meies ned og bygges ned.

Like trist er det å komme hjem til enga og grenda mi, hele min fedrearv er tatt fra meg, og jeg prøver bare å få tatt noen hverdagsfoto fra vårt fedrealter før vi flykter, som minner for kommende slekter.

Men de tar resten av landet også, absolutt alt!
Et eksempel her er ødeleggelsen av absolutt hele Trøndelag som står for tur. De områdene som NVE nå har pekt ut er nettopp de der det ikke er bygd til nå. Mange steder der det allerede er bygd skulle det egentlig ikke være det, men konsesjonene ble gitt allikevel.

Totaloversikten er så skremmende at de skjuler den. De tar landet vårt bit for bit. Til slutt vil ingenting være helt. Ikke ett eneste sted i landsdelen vil man kunne være i fullkommen natur noe mer. - Erlend Leirdal
Så det er forbi! Vi har ødelagt absolutt hele vårt fedreland, vi har intet å overgi til våre barn. Det eneste man kan gjøre er å trekke seg tilbake som tårefotograf, for å fotografere bruddstykkene.

-Wikimedia.

-Wikimedia.
Det dukker opp spørsmål på mange plan. Ett kommer stadig nærmere. Hvor lenge tåler mennesket å se på at det de holder aller kjærest tas fra dem, gang på gang? Og det uten gode grunner og ærlige prosesser? Det er mange uvitende mennesker som altfor lenge har undervurdert mange nordmenns unike forhold til natur, fauna og vilt. Redd for hva dette gjør med menneskene, det går ei grense.... - Tonje Hennum Larsen, om Frøya
Oi, oi, oi, der var den igjen, Totenåsen Skyline, velsignet fri for monstermøller. Takket være Nils Faarlund, som så hva dette her var, og fikk oss til å bi litt. Dessverre hadde de ingen Faarlund på Frøya.

Men vi er nå noen store naut da, som går på og raserer resten av Mjøslandet, etter at Faarlund har reddet Totenåsen Skyline for oss. Mjøsbarbarer, det er vi, og det blir vi nok også.

Så jeg får konsentrere meg om å fotografere bruddstykkene, som blir stadig flere og stadig mindre, etter hvert som vi knuser Mjøslandet vår med slegge, dag ut og dag inn, uten stans!

-Wikimedia.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...