Thursday, August 15, 2019

Kveldstur om Balke kirke

Den gyldne time over gyldne kornåkrer.

-Wikimedia.

Fikk lyst til å ta en sykkeltur i går kveld, og det var bra, da jeg på 153-års lag måtte innrømme at jeg var i dårligst form, noe jeg nok fremdeles er, og det går ikke an. Så håper dette kan være starten på en positiv trend. Dagen begynte med regn og ble avsluttet med herlig kveldssol. Så ble et godt spenn i bildene denne dagen.

Balke middelalderkirke.

-Wikimedia.

Forbi Balke kirke på Balkehøgda, den kirka jeg liker best på Toten, men ikke presten, som er en sukkerprest. Derfor ble det ikke flere besøk her etter julegudstjenesten, hvor han benyttet anledningen til å forkynne at man ikke skal lytte til slike som meg, dommedagsprofetene, da alt nå visstnok går så meget bedre og jeg fikk inntrykk av at det er like før vi braker inn i Singulariteten. Så ønsker han ikke å se de glade jentene mine under prekestolen, skal han få slippe det. Forresten underlig at de er så blide når de har en slik hatist til far.

Faktum er at aldri har situasjonen for vårt fedreland vært så mørk som nå, og da jeg kom hjem var det første som møtte meg at politiet har arrestert motstandslederen på Frøya.

- Aksjonsleder Eskil ble tatt av politiet

- Lar meg ikke stoppe av fengsling

Etter Steigans oppklarende artikkel her om dagen, har det blitt klart for meg at Norge har blitt et fascistisk land, hvor undersåttene bare skal ta imot dritten fra våre herskere med et smil, og hvor de som ikke underordner seg skal skammes og utfryses. Vi har et slags Stasi her i landet, nemlig tankepolitiet, som opererer med skam som sitt fremste våpen for å skremme borgerne til lydighet. Og dette er ingen stas!

Så heller enn å være sukkerprest bør Balke-presten fordype seg i Jeremia, tåreprofeten, for å bli tårepresten, og slå seg sammen med tårefotografen, for å trøste sine sognebarn i den sorgen de bærer på over tapet av sitt fedreland.

Aldri mer kommer jeg til å synge "Ja vi elsker dette landet", for det landet våre fedre hyllet, det eksisterer ikke lenger!

-Wikimedia.

Etter utvidelsen av Fossenfeltet har det blitt helt forferdelig å skue ned mot Skreia oppe fra Balkeåsen, Los Angeles II kaller jeg det, men vender man blikket sørover mot Totenvika, har man fremdeles et behagelig skue. Det eneste som skjærer en i øynene er alle de kvitmalte husene, som også brenner ut på kamera-sensoren, så her burde man hatt en dugnad for å male over kvitmalingen med okergult, hvor apostelen i Holmstadengen gikk foran som et godt forbilde også i så henseende.

-Wikimedia.

Du verden hvor vakkert til denne lille middelalderkirka ligger på toppen av Balkeåsen. Men vakkert til ligger også lille Solhøy bedehus i Nord-Hurdal, det flotteste av bedehusene rundt Totenåsen, i tipp-topp stand. Så jeg får heller prøve å få tatt med jentene mine dit. Og kjenner jeg Brennsæter-folket rett, vil de aldri slippe til noen sukkerprest på talerstolen.

-Wikimedia.

Potetavlingene ser ut til å være gode over Baklehøgda i år, og er et flott syn. Dessverre er det ikke like vakkert andre vegen, mot nye Bilitt Næringspark, som de kaller det. Et gyselig øyensår som skjærer i øynene oppe fra Balkehøgda, et av vårt lands rikeste kulturlandskap. Og snart kommer nye Kapphøgda Næringshage, som blir enda mye verre!

Nydelig lite hus ved Bilitt, med en herlig gråsteinsmur!

-Wikimedia.

Ekte fraktale sprossevinduer, inkarnasjonen av hygge og livskvalitet:-)

-Wikimedia.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...