Skip to main content

Fotokurs på Abelvær 2017

Fikk en knallstart i RAW-universet på Abelvær, med masse joviale trøndere i et herlig fiskevær. Så ble det fra Canon til Sony. Videre gikk ferden fra Adobe til Capture One, og gleder meg skikkelig til C1 Pro20 til neste år. Fortseter deretter med Affinity Photo og avslutter med Raw Therapy. Planlegger å starte opp med Fotografiets kraft, som jeg vil dele ut til de som vil ha, på mine vandringer rundt Totenåsen, i min apostels fotspor. PermaLiv

- Fine Art Photo of Olemartin Evensen

***

Helga (17.-19./11) er tilbrakt på fotokurs på øyværet Abelvær i Nærøy kommune i Nord-Trøndelag. I dag har vært en avslapningsdag etter hardkjøret, slik at jeg kan ta de elleve kjøretimene og 70 milene hjem i morgen i en jafs. Her har vært god mat og fin stemning, og kanskje har jeg lært litt billedbehandling også, selv om det er vanskelig. Men er da i gang.

Fin rekke med fiskeværshus ut mot havet. Flere av dem så imidlertid ut til kun å bli benyttet som ferieboliger. Dette er synd!

-Wikimedia.

Tenkte i går at jeg ikke er dyktig nok til a7r3, samt at jeg er redd de store filene. Trolig kommer både a73 og 7dm3 til neste år, kanskje bør jeg vente på disse? Men når jeg nå har redigert ei 70d-fil og ser hvor mye støy det blir selv fra raw, kan man få lyst på et kamera med skikkelig dynamisk omfang på base-iso. Allikevel er det slett ikke sikkert at a73 får noe dårligere dynamikk enn r3, så kanskje satser jeg på denne?

Fikk lyst opp dette bildet av disse to flotte hagehusene på Abelvær i Photoshop, men man ser allikevel bildestøyen i raw. Glemte oppskarping, men allikevel. 80d, som kom rett etter at jeg kjøpte 70d, er betydelig bedre, men i a7r3 ville man neppe sett noe bildestøy overhodet.

Joviale trøndere ;-) Kursleder i front. Serveringen til kurset var overdådig!

-Flickr.

Vi holdt til i væreierboligens venstre fløy. Denne har oppnådd Olavsrosa som unikt kulturovernattingssted. I høyre fløy var tidligere landhandleri, men denne er nå omgjort til pub, hvor en advokat og en lege arbeider som kelnere.

Væreierboligens venstre fløy er omgjort til ferieleiligheter. Det originale interiøret er godt bevart, med eksklusive antikke møbler. Her kan man virkelig kjenne seg som en væreier.

Vinterstid er leien rimelig, og et godt valg hvis man føler på å trekke seg vekk fra verden en periode, så langt ut mot storhavet det nesten er mulig å komme.

Inngangspartiet til baren i høyre fløy.

Abelværsgata er riktig trivelig.

-Wikimedia.

Ved havna på Abelvær lå denne flotte tråleren.

Den gamle hermetikkfabrikken er nå kjøpt opp av en finnmarking, som skal til med lakseforedling.

-Wikimedia.

Brandtzæg Canning.

Tre perler.


Et riktig godt og gammelt hus.


Barneskolen har 8 elever per 2017.


Det lille fyret ved Fyrlykthaugen ytterst på Abelvær.

Badebrygga.

Sjark.

-Wikimedia.

Comments

Popular posts from this blog

Kapping av hulkillist

Hadde nesten ferdig et hjørne med hulkillister i dag, men så fikk jeg somlet meg til å kappe 2 mm for mye. Da var dagen over og rett hjem og helga ødelagt! Men får tro jeg får en ny dag i mårå? Har funnet litt på nett, så går på med fornyet optimisme over helga. Får trøste meg med at skal man bli god i noe må man minst holde på 10.000 timer.
En god artikkel:
5 snarveier når du skal legge lister
En kommentar: Kort sagt må man tenke motsatt når man lister med hulkil. Se for deg at du legger lista feil vei (den som peker mot/tar i taket) legger du jevnt med underlaget på sagen. Den delen som skal på veggen legger du på anlegget/landet på sagen.  Skjær den første vinkelen du trenger. Så maler du deg ut ifra den, setter merke på den delen som ligger på anlegget/landet på sagen, vrir saga til den vinkelen du skal ha... skjærer forsiktig litt og litt av til du treffer streken...

Så bare til å montere :)

Lite tips er å kappe hulkil lister 1-2 mm for kort, slik at du har litt plass å bevege lis…

Hårdåg i engen I

Følg "Hårdåg i engen II"!Det kommer en tid da historien skal skrives. Våre etterkommere er interessert. - John-Arvid Volden, Utflyttet frøyværing
Selv fotograferer og deler jeg først og fremst for våre etterkommere, slik at de kan ha en historie å skrive, hvis de er interessert. Volden tror de vil være det. I likhet med Volden vil vi snart også være utflyttet, da skjebnen ville det slik at vi skulle være her en tid. Men kommer en vakker sommerkveld, som i går kveld, har man straks denne forskrekkelige gaulingen og kaklingen utover de grønne enger langt inn i sommernatta. Ikke alle forstår at himmelengene er like hellige som en hvilken som helst katedral, dessverre. For her ble husmannstroen født!

Overflatebehandling

EmulsjonsmalingFibermalingGrunningJernvitriolKalk- / kalksementmalingKaseinmaling LeirmalingLinoljeLinoljemalingLimmalingLutNaturlige harpikser NaturmalingPigmentRustbeskyttelseSilikatmalingSkjellakkSlammalingSyntetisk malingSåpeTreoljeTretjæreVannglassVoks