Thursday, March 15, 2018

Steigan og RID-Modellen

Her om dagen klarte jeg å få Terje Bongard og Erik Tunstad litt i tottene på hverandre, med det lykkelige utfallet at Tunstad lovte Bongard å skrive en artikkel for forskning.no om den Representative Inngruppe Demokrat (RID) - modellen.

Bongards oppfordring til Tunstad:

"Men så er det poenget mitt, da: Hvorfor bruke plattformen din, de gode skriveevnene dine, tilhørerskaren din, den unike muligheten du har til å nå mange, på slike uvesentlige detaljer og spissfindigheter? Kan du ikke ta opp revolusjonen i kapittel 6 i Det Biologiske Mennesket, og sette den sammen med det store bildet? Avsløre hvordan detaljene, Kampen om Sannheten (…) tilslører mulighetene for å endre den svært usikre framtiden? Det var denne snarveien jeg skisserer som jeg hadde håpet du ville tenne på; lag et ansvarliggjørende demokrati. Mens graset gror dør kua langsomt nå. Jeg ligger på grensa til å bli uvenner med de jeg kjenner som har status, fordi jeg maser på denne måten, men det er ikke noe å tape på det lenger. Ta ansvar! Om du gjør det vil jeg gjerne hjelpe til!"

Men så tenker nå jeg, da: Hvorfor gjør ikke Pål Steigan det samme, med sin plattform og gode skriveevner? Ikke minst, hvorfor gjør han ikke leserne oppmerksom på den storartede samtalen mellom Kjartan Trana og Bongard på radio nylig, som jeg også har tipset Steigan om?

- Terje Bongard: Demokratiet er for dårlig

Men nei, stilt som i graven fra Steigan. Han har jo denne kommunisme 5.0 som han har utviklet, hvor en mengde alternativer skal blomstre opp, og de beste materialisere seg i et nytt kommunistisk samfunn. Passer ikke RID-modellen inn her, da Bongard står fast på at det er RID som er vegen, sannheten og livet? Skurrer parallellen til Kristus litt for mye i Steigans ører?

Selv ser jeg Bongard som en frelserskikkelse, og RID-modellen som det nye Jerusalem som skal stige ned til jorden og innlede 1000 år med fred. Amotz Zahavi, som vandret omkring i Negevørkenen i 40 år i sitt studie av den sosiale flokkfuglen araberskriketrost, har sin parallell i israelittenes 40-årige vandring gjennom Sianiørkenen. Samt Jesus som ble fristet i 40 dager og 40 netter av Djevelen i ørkenen. Frelsen kommer fra ørkenen!

Steigans kommunisme 5.0 blir mer som New Age, hvor alle veger fører til målet, og hvor man kan velge den vegen man trives best med. Paradoksalt nok en parallell til forbrukersamfunnet.

Steigan har to mål i livet, å hindre krigen og å avskaffe kapitalismen.

- Intervju med Pål Steigan på Resett talkshow

Dessverre, skal man avskaffe kapitalismen MÅ man være målrettet, man kan derfor ikke vimse hit og dit slik som i kommunisme 5.0. Vegen, sannheten og livet er RID-modellen, og for å kunne følge denne vegen må vi gjennomføre MEDOSS (ModEling a Democratic green ecOnomy for a Sustainable Society).

Derfor har jeg nå bestemt meg for å være hard mot Steigan, på samme vis som Bongard var hard mot Tunstad, og sette skapet på plass. Jeg har da også min lille aksjepost i Mot Dag AS, som jeg tenker å bruke for hva den er verdt.

Mine krav til Steigan


1) Kommunisme 5.0 restruktureres og setter et samlet fokus mot gjennomføring av MEDOSS og implementering av RID-modellen.

2) Steigan.no skal publisere kapittel 6 i Bongards bok "Det biologiske mennesket", i en utvidet versjon, med permanent, godt synlig lenke fra forsida.

3) Mot Dag AS og steigan.no skal ha implementering av RID-modellen som sitt overordnede mål.

4) Steigan.no skal publisere minst en RID-relatert artikkel per måned.

5) Mot Dag AS skal arbeide for en fornyet praktutgave med stive permer av "Det biologiske mennesket
– individer og samfunn i lys av evolusjon", som det skal lenkes til med bilde fra forsida av steigan.no.

6) Mot Dag AS og steigan.no skal sette et konstant press mot LO, fagforeningene, myndighetene og andre, for midler til gjennomføring av MEDOSS.

7) Samtaleserien mellom Bongard og Trana skal publiseres i sin helhet hos steigan.no.

Take it or leave it! Dette er mine krav for fortsatt støtte til Steigans medieprosjekt.

Steigan, skjerp deg og still fokus på RID. Ellers får vi aldri avskaffet kapitalismen!

Det er RID som er kommunisme 5.0. Det går kun en veg til et samfunn uten kapitalisme, og som samtidig er godt å leve i. Alle andre alternativer til kapitalismen er skrekkvelder.

Foto: Jeblad

************

Jeg synes disse innvendingene er stimulerende, og jeg avviser dem ikke. Det er ikke gitt at menneskeheten finner de løsningene jeg håper på. Men skal det finnes noen løsninger ut over Mad Max 2.0, så må det gå i den retninga jeg antyder. Det er ei bok jeg nettopp har lest som heter «Det biologiske mennesket» av Terje Bongard og Eivin Røskaft som tar opp hvilke evolusjonsmessige forutsetninger har/evt. ikke har for å utvikle et økologisk samfunn. (Det er jo aldri gjort tidligere.) Jeg synes de gir noen gode svar på noe av det du tar opp, og det passer ikke så dårlig inn i K5.0-modellen. - Pål Steigan, 2011

************


Støtter Steigan og Mot Dag AS en boikott av Israel? De er klart mot boikotten av Russland og Iran, og boikott av Russland er helt på jordet. Men hvorfor da støtte en boikott av Israel?

Videre er det frustrerende å se denne boikottingsiveren fra fagforeningene mot Israel, mens de ikke gidder å løfte en finger for å boikotte kapitalismen, eller støtte RID.

Vil Mot Dag AS ende opp som et boikottingsorgan mot Israel, samtidig som man svikter sin viktigste misjon, boikott av kapitalismen og støtte til RID, kapitalismens eneste troverdige alternativ?

************

Så ble det et lite støtteabonnement allikevel, men kommer til å følge utviklingen:

Da ble det et støtteabonnement på 50 kr måneden, eller alle annonseinntektene mine hos PermaLiv fra Google. Dessverre må jeg ta en Schopenhauer og prøve å gjøre det beste ut av hva jeg har. På det personlige plan var Schopenhauer langt mer sympatisk enn Karl Marx, da Marx ble nokså ekstravagant straks han fikk litt penger mellom hendene. Arthur Schopenhauer derimot var en ekte asket i liv og sinn!

Steigan.no bør sette inn enda hardere skyts mot kapitalismen og finansbransjen, selv om Halvor Fjermeros her gjør en utmerket jobb.

Videre er jeg skuffet over at denne nettavisa ikke fronter demokratimodellen til Terje Bongard. Bangards siste samtale med Kjartan Trana hos NRK-Trøndelag var absolutt uvurderlig, og burde vært omtalt her. Faktisk er debatt1.no eneste nettsted som nå fronter Bongards demokratimodell: https://debatt1.no/author/oyvind-holmstad/

Det er mulig jeg på sikt kommer til å konsentrere all min støtte hos debatt1, men satser på å få tatt en tur til Bongard engang for intervju, så får jeg se hvordan dette blir mottatt her?

Relatert


Det er så stille i dette landet

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...