Monday, February 4, 2019

Hva med Canon?

Ser at JCristina benytter Canon kun for fargevitenskapen deres, og jeg må si jeg savner denne for hudtoner og sommerfarger. Men ikke for vinterfarger, der er min Sony A7III fantastisk, og vinterhalvåret er rett og slett herlig med dette kameraet, selv om det er litt lite med hansker på. Men det går. Ja, faktisk gruer jeg meg til sommeren.

Nå spyr Canon ut fantastisk optikk til sitt nye EOS R - system, men med sorgen av kameraer til. Allikevel, det er ingen annen mening igjen i livet, enn fotografiet. Vi har ødelagt alt, absolutt alt, og det finnes kun små fragmenter av skjønnhet og mening igjen, som det kun er mulig å isolere og skille ut, gjennom kameralinsa. Hvis man ikke fotograferer, da er man en levende død i de dødes land. Kameraet er lik en kunstig lunge, som hjelper en til å puste, i en sivilisasjon som stinker død og fordervelse.

Foto: Tula Edmunds
Selv Prøysens land har vi ødelagt, vi har laget til et kultsted for menneskets villfarelse, midt i Prøysens rike, med Hovdetoppens fall.

Dessverre er fotografering altfor dyrt, og selv min tidligere bedrift sviktet meg, da de ikke så noen verdi i Bedehuslandet og sin husmannsarv. Derfor kastet de meg ut av min bedrift, som var jeg en foraktet husmann, nettopp hva jeg er nå, en "deplorables". Ingen skal få lov til å være stolte kulturbærere i vår tid. Troen, kulturen og fedrealteret er forkastet.

Kameraet er det siste vitnesbyrd, hvor kameraet skal fortsette å vitne, med lys frosset til is, selv når engene har blitt til støv.

Vil Canon noen gang igjen vitne sammen med meg?

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...