Friday, May 31, 2013

Kommentar til Joacim Lund om kvinners deltidsarbeid

19682010  for noen sekunder siden

"Det er bra for deg selv, for alle andre damer og resten av samfunnet om du jobber full tid. Klipp håret og skaff deg en jobb! - Joacim Lund
Joacim, her snakker du mot bedre vitende. Terje Bongard skriver følgende:
"En arbeidsplass i dag innebærer i praksis en fare for etterkommerne, i stedet for å bygge trygghet for framtida."
Ved å tvinge kvinnene til å arbeide mer undergraver de sine barns framtid. Hvorfor vil LO-lederen at vi skal arbeide mer. Bongard gir det klare, men ubehagelige svaret også på dette:
"I denne settingen jobber forskning, private og offentlige institusjoner i alle land kortsiktig og enøyd med «verdiskaping, innovasjon og utvikling av nye markeder», med formål å produsere flere dingser, reiser, forbruk eller tjenester som skal konkurrere ut andre. Arbeidsplasser brukes som skalkeskjul. Bærekraftig industri blir aldri satset på om det ikke er profittgivende; målet for hele økonomien er å generere penger. Til dette forbrukes natur, de ekte verdiene som er framtidas mat, hus og klær. Det jaktes på mer energi, ressurser, mineraler, fiber, arealer og mat som omdannes i «markedet» til symboler. Pengesymboler som i børsene bare kan ses på dataskjermer og utskrifter."
LO-lederen har ikke oppskrifta på hvordan vi kan gjøre framtida trygg, slik at vi kan delta i arbeidslivet med god samvittighet. Jeg vet at Terje Bongard arbeider dag og natt inn mot LO og andre organisasjoner, for å få dem til å endre kurs. Med den nye LO-lederen øyner jeg ikke mye håp, her er det kun å gi full gass mot avgrunnen.
Kvinner, for deres barns framtid, arbeid så lite som mulig under gjeldende paradigme! For hva vi trenger er et paradigmeskifte. Foruten min egen artikkel om Bongards samfunnsmodell finnes det flere artikler og intervjuer med ham hos Kulturverk:http://www.kulturverk.com/2013...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...