Saturday, July 9, 2016

SVERIGES VACKRASTE NYPRODUKTION?

Av Edvard Erik Persson.


Det påstod branschorganisationen "Sveriges Arkitekter" häromåret.

GÅ MED I VÅR NYA SIDOGRUPP

Gå med i Arkitekturupprorets nya sidogrupp ”Stoppa förfulningen av våra städer" här: https://www.facebook.com/groups/saynotouglyarchitecture/

VARFÖR TVÅ GRUPPER?

I "Arkitekturupproret" presenterar vi vackra alternativ till fyrkantiga lådor. Det nya forumet "Stoppa förfulningen av våra städer" är Arkitekturupprorets komplement. Här avreagerar vi oss mot kulturhistoriska rivningar och allt det fula som byggs. Detta genom att publicera bilder på det som vi vill bekämpa samtidigt som vi kampanjar mot de arkitekter, byggherrar och politiker som står bakom förfulningarna.

KEJSARENS NYA KLÄDER?

Världskulturmuséet i Göteborg prisades för några år sedan. Kasper Salin-priset är ett svenskt arkitekturpris som varje år delas ut till den byggnad som branschorganisationen Sveriges Arkitekter anser vara Sveriges vackraste nyproduktion. Det är i samband med utdening av detta pris som ribban för all svensk kommande arkitektur sätts då nästan alla svenska arkitekter dyrkar sin branschorganisation och deras utmärkelser. Deras ord är arkikternas lag som sedan bygger pastischkopior på vinnaren.

VARFÖR ÄR ALL NYPRODUKTION I SVERIGE MASSKOPIERAD?

Sidoforumet uppstod nyligen då många medlemmar har ett stort behov av att få utlopp för sin ilska mot alla de identiska lådor som byggs i hela vårt land. Sverige behöver mer blandad arkitektur, men all nyproduktion ser likadan ut från Skåne till Norrland. Det nya forumet är en plats där ni kan avreagera er både mot ful nyproduktion och rivningar av vackra gamla byggnader.

Kom in i vårt nya forum och avreagera!

Det nya forumet finns här: https://www.facebook.com/groups/saynotouglyarchitecture/

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...