Saturday, September 29, 2018

Kan narsopati kureres?

Som empat, asket og idealist er man hele tiden under narsopatenes angrep, for er det noe de ikke kan tolerere er det mennesker med samvittighet og engasjement. Min familie har de siste to år blitt fratatt vår sosioøkonomiske posisjon, tunfellesskapet vårt, og her i de grønne enger er det de som drømmer om å samle en mobb for å jage oss over til Østlandets perle.

Heldigvis, etter at jeg kom over bloggene til Ole John Saga og Anita Sweeney, har jeg funnet ut at jeg ikke på noen måte er alene om å være et offer for narsopatenes herjinger. Narsopati er et gigantisk og voksende samfunnsproblem. Ikke minst fordi det er disse menneskene som tilraner seg makten og pengene i samfunnet!


Som Sam Vaknin, en av verdens 10 mest intelligente personer hevder, med godt belegg, har vi nå utviklet et narsissistisk samfunn, som uunngåelig vil videreutvikles til et psykopatisk samfunn. Særlig psykopatisk narsissisme er i sterk vekst.
Det Vaknin sier her i denne 7 minutters lange videoen bekrefter jo Darwins evolusjonseori, den sterkeste vil overleve, men når de fysisk sterkeste mangler empati og samvittighet, så er det ikke bare beinet som vil bli skutt av, nei her snakker vi om et fatalt hodeskudd der døden vil inntreffe, og der de som faktisk har samvittighet og empati også vil bli dratt med i avgrunnen. Høyst interessante tanker Vaknin serverer i denne videoen. - Ole John Saga
Å ha empatiske barn er en stor ulykke, for hvordan skal de kunne klare seg i framtidas psykopatiske samfunn? Som foreldre får vi ruste dem så godt vi kan, og lære dem om narsopati og hvordan disse menneskene opererer, slik at de kanskje kan klare å avsløre narsopatene før de rekker å ødelegge deres liv. Man får gjøre sitt beste, og opplysning om narsopati kommer nok til å bli et stadig viktigere tema for PermaLiv. For egen del vil jeg trene meg i å møte narsopatene med en langt hardere hånd enn tidligere. Den store drømmen er å kunne bli absolutt nådeløs i møte med disse menneskene, slik at man skremmer livskiten ut av dem. Er dette mulig?

På den annen side er det trist når noen som skulle stått deg nær, har utviklet seg til å bli narsopat. Finnes det noe håp for dem? Anita Sweeney mener NEI, Sam Vaknin, som er langt mer intelligent, har kommet til et bestemt JA. Se videoene nedenfor og gjør deg opp din egen mening! Kanskje finnes det allikevel håp for en sønn, mor, bror, søster eller ektefelle, som er narsopat?
Hvordan kan en far eller mor ikke bry seg om sitt eget barn og likevel late som? Hvordan kan en ektefelle behandle deg så jævlig og samtidig si de elsker deg? Hvordan kan en venn smile til deg og dolke deg i ryggen?

Noe av det såreste og vondeste mange utsatte må oppdage, er at narsissisten ikke brydde seg om dem. De elsket deg ikke, de var ikke glad i deg, de brydde seg ikke om deg, de har til syvende og sist kun hatt tanker for seg selv, egne ønsker og behov. Og slik er de til de trekker sin siste pust. Vi er og blir objekter de bruker og misbruker for egen vinning og tilfredsstillelses skyld.

Har du vokst opp med foreldre som narsopater, har du aldri blitt ordentlig elsket av dem for de har ganske enkelt ikke evnen. Forståelig nok er det smertefullt og tungt å svelge at nøkkelpersoner som foreldre, kjærester, ektefeller, en onkel, bestemor eller søsken aldri brydde seg om deg selv om de lot som. Hos de fleste skaper det dyp sorg, forvirring, skyldfølelse, skam og selvbebreidelser. Når du begynner å ane rekkevidden av at narsissisten ikke er som deg, setter gjerne tankekjøret inn. Var alt din skyld? Hva kunne du ha gjort annerledes? Skulle du ha holdt ut lenger, elsket mer, forandret deg litt til? En dag MÅ da narsissisten våkne og innse at de er på ville veier?

Så lenge du gir næring til håpet om at narsissisten vil forandre seg til det bedre, sitter du i klisteret. Du vil ikke klare å løsrive deg fra deres helseskadelige bakvendtland helt og fullt så lenge du tror de tenker og føler som oss. Tvert imot vil de fortsette å trykke på knappene dine som gir deg dårlig samvittighet, skyldfølelse og holder deg i nettet deres for videre mishandling og misbruk. Først når du innser at narsissister ikke er som oss og aldri blir det, kan du løsrive deg fra bedraget, reparere ditt eget liv og samtidig vite at du aldri hadde skyld i deres adferd eller fortjente å bli mishandlet. - Anita Sweeney

1 comment:

  1. Vet ikke helt jeg, men tittelen gav meg forhåpninger, og teksten gav ikke noe svar på tittelsspørsmålet. Kommer en follow up?
    Eller er artikkelen å tolke som en dystopisk fremtidsvisjon mtp narcisisme, psykopati og sosiopati?

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...