Skip to main content

Spikern på hodet!

Les artikkelen kommentaren er knyttet til her.
Vidunderlig "spade for spade"-retorikk fra en MDGs representant. Endelig en artikkel i jungelen av luftslott og grunn økologi og tro på mennesket og markedets sameksistens i forbindelse med Paris-sammenkomsten, som treffer spikeren på hodet. Krydret med allegorier og historiske linjer. Den største nedturen for meg ble et intervju med Terje Bongard hos P2s Ytring 6. desember: https://radio.nrk.no/serie/ytring#t=45m7s

At de fikk med Bongard er utrolig, og man hører på stemmen hans hvor lei han er. I tillegg klarer programlederen å vippe ham av pinnen ved stadige avbrytelser, uten å la ham fullføre et eneste argument! På toppen av det hele får man inn grunnøkologen Frederic Hauge etter Bongard, som stempler Bongard som en "menneskepessimist"!

En stor ugjerning av programlederen å invitere Bongard for så å gjøre alt hun kan for å legge hindringer i veien for at han skal få fram sitt budskap. Programmet kalles Ytring, men Bongard fikk ikke mulighet til å ytre noe som helst, med en programleder som var en mester til å få ham til å falle i staver. Også utilgivelig arrogant og overfladisk av Hauge å stemple Bongard som en irrelevant pessimist, uten å låne ham et øre. Hallo! Vi har her å gjøre med Norges fremste menneskeekspert!

En jeg ikke kan få takket nok i denne situasjonen er James Alexander Arnfinsen hos Levevei! Takk for den dyptloddende og fantastiske samtalen du gjorde med Bongard mens han ennå var full av optimisme, og trodde på at folk ville lytte til hans budskap!

- Episode 66: Inngruppa som styrende prinsipp i et bærekraftig demokrati: http://www.levevei.no/2013/02/episode-66-inngruppa-som-styrende-prinsipp-i-et-baerekraftig-samfunn/

Kjære MDGs representant, jeg håper du kan arbeide for å innlede et samarbeid med Bongard hos MDG. Du har sett overfladiskheten i hele systemet, og at det hele er intet annet enn løgner. Det nytter ikke med flikking på noe som ikke fungerer, vi må ta et dypdykk i menneskenaturen og få til noe helt nytt som vi kan takle som MENNESKER.

Comments

Popular posts from this blog

Den store påskeflukten

Republiserer denne artikkelen i anledning at vi nærmer oss påske. Butikkene er allerede fulle av påsketilbud, og PermaLiv er også tidlig ute i påskegult. Enhver som har skaffet seg hytte i fjellheimen istedenfor å investere pengene i allmenningene, som f.eks. det utmerkede Livoll leirsted, burde gå i seg selv. Den suburbane fjellhytta med tilhørende SUV er et like alvorlig naturovergrep som å drepe svarte neshorn. Det finnes ingen som helst forskjell på de som kjører SUV på E6 oppover Gudbrandsdalen til hyttepalassene sine i fjellet, og de som reiser til Afrika for å krypskyte svarte neshorn i påsken.
Når energien brukes til å holde eller helst øke dagens produksjonstempo er det ikke noe som heter miljøvennlig energi. Danmarks 13000 vindmøllevinger av glassfiber som må byttes er et miljøproblem. Uansett energiform er bevegelse av ett tonn bilmetall ikke bærekraftig. Nesten alt av transport og produksjon er oljedrevet, og det finnes ikke noe bærekraftig alternativ. Forbruket må ned, ent…

Slippers in the Sand

From a beach on Bantayan, Philippines.

Berre du kan byggje med kjærleik

Då Gud skapte mennesket i sitt bilete var det nett fordi han gav oss evna til å skapa, det er dette det tyder å vera skapte i Guds bilete. Eg tenkjer ikkje her fyrst og fremst på ein religiøs Gud, eg tenkjer mest på den Gud som Christopher Alexander har openberra for oss, og som du kan lesa om i denne kommentaren hos P2P-Foundation.


Å skapa er å blottleggje Guds vesen, som ein stjerneport kor igjennom Guds auge stirer mot oss, ein direkteveg til Gud. Dette skjer gjennom å intensivere sentra, kva Christopher Alexander kallar for heilskapsutvidande transformasjonar, den ypparste forma for bøn. I middelalderen var dei gode på dette, kva ein kanskje kan kalle for "lovbygging", "lovmaling", "lovveving" og sjølvsagt òg lovsong. Men Gud vara meg vel, ikkje den lovsongen ein finn hjå dagens gladkristne, som er like falsk som dei moderne gudshusa deira. Det var i middelalderen vi fann ekte Gudstru, materialisert i kvar einaste stein dei kjærleg forma. I sanning de…