Skip to main content

Østrogenbombe ved Loboc-elva i Bohol

Et individ signaliserer derfor et godt parti hvis det både kan vise fram ærlige signaler om mye kjønnshormoner (ytre kjønnstrekk og utseende, styrke, dominans) og samtidig bære kostnadene. Være frisk og symmetrisk, konkurrere med sang eller gevirer, være raus og altruistisk, vise skarpe farger eller rett og slett klare å leve med hormonbelastningen uten å få mèn. - "Det biologiske mennesket" av Terje Bongard, s. 66
Denne lille østrogenbomba dukket opp på folkedansflåten i Loboc River, som var en del av elvecruiset på denne mektige elva i Bohol. De andre damene ble bare staffasje og kunne like gjerne blitt erstattet med flagrende gardiner, uten at noen ville merket noe som helst.


Comments

Popular posts from this blog

Paddehoa og plassen min

Kjære plassen min, kvalt du vart, lik ei paddehoe alle paddehannane kasta seg over i dammen om våren.
Dei ville alle bu ved dine grøne enger, då dei tykte det her var so vent og fredeleg. Men dei vørde deg ikkje, og no er du kvalt til daude.
Herr Fossemøllens augnestein stend utan låven sin, her gjeng ikkje lenger dyr og beitar i dine grøne enger. Berre grasklipparar beitar her no.
Dei elska deg til daude, og med deg i grava di tok du den rike
grendearven din.
No stend vi ribba attende.

Kapping av hulkillist

Hadde nesten ferdig et hjørne med hulkillister i dag, men så fikk jeg somlet meg til å kappe 2 mm for mye. Da var dagen over og rett hjem og helga ødelagt! Men får tro jeg får en ny dag i mårå? Har funnet litt på nett, så går på med fornyet optimisme over helga. Får trøste meg med at skal man bli god i noe må man minst holde på 10.000 timer.
En god artikkel:
5 snarveier når du skal legge lister
En kommentar: Kort sagt må man tenke motsatt når man lister med hulkil. Se for deg at du legger lista feil vei (den som peker mot/tar i taket) legger du jevnt med underlaget på sagen. Den delen som skal på veggen legger du på anlegget/landet på sagen.  Skjær den første vinkelen du trenger. Så maler du deg ut ifra den, setter merke på den delen som ligger på anlegget/landet på sagen, vrir saga til den vinkelen du skal ha... skjærer forsiktig litt og litt av til du treffer streken...

Så bare til å montere :)

Lite tips er å kappe hulkil lister 1-2 mm for kort, slik at du har litt plass å bevege lis…

Minus låven