Skip to main content

Langsomt friluftsliv ved Eiktunet

Det langsomme friluftsliv eller "Slow Adventure" er en ny internasjonal trend i sterk vekst, hvor vår egen friluftslegende Nils Faarlund har blitt en maskot og et forbilde, for tiden en av Norges mest trendy menn. Ikke verst for en som snart fyller 80 år!

Fordelen ved å ha med barn på tur er at de er langsomme og har tid til å undres. Slik blir de garantister for det langsomme friluftsliv. Veslejenta har nå gått 3-kilometeren i Øverbymarka helt alene for andre helg på rad, hun har slått seg til ro med at det ikke lenger er vits i å spørre pappa om å bære, da han har fått en stygg skiveutglidning.

Friluftslivsboka av Nils Faarlund, "Friluftsliv - En dannelsesreise", kan lastes ned som fri ebok fra lille Ljå forlag, men jeg anbefaler å lese den langsomt mellom to permer. Denne boka er et MUST for alle trendy mennesker, som meg selv!

Eiktunet friluftsmuseum var det fuglekassesnekring med selveste ordføreren!

Karussfiske

Karuss er en liten karpefisk som tåler å bli bunnfryst om vinteren

Stangfiske med dupp er en selvfølgelig ingrediens i det langsomme friluftsliv

Denne dagen ved Eiktunet fikk man så mye survelling man ville. Jeg kunne ha spist hele gryta, men beskjeden som jeg er nøyde jeg meg med to porsjoner. Dette er skikkelig bondekost laget av surost og spises med melk og sukker.

Avslutter med en liten grønn Deutz.

Wikimedia.

Comments

Popular posts from this blog

Paddehoa og plassen min

Kjære plassen min, kvalt du vart, lik ei paddehoe alle paddehannane kasta seg over i dammen om våren.
Dei ville alle bu ved dine grøne enger, då dei tykte det her var so vent og fredeleg. Men dei vørde deg ikkje, og no er du kvalt til daude.
Herr Fossemøllens augnestein stend utan låven sin, her gjeng ikkje lenger dyr og beitar i dine grøne enger. Berre grasklipparar beitar her no.
Dei elska deg til daude, og med deg i grava di tok du den rike
grendearven din.
No stend vi ribba attende.

Kapping av hulkillist

Hadde nesten ferdig et hjørne med hulkillister i dag, men så fikk jeg somlet meg til å kappe 2 mm for mye. Da var dagen over og rett hjem og helga ødelagt! Men får tro jeg får en ny dag i mårå? Har funnet litt på nett, så går på med fornyet optimisme over helga. Får trøste meg med at skal man bli god i noe må man minst holde på 10.000 timer.
En god artikkel:
5 snarveier når du skal legge lister
En kommentar: Kort sagt må man tenke motsatt når man lister med hulkil. Se for deg at du legger lista feil vei (den som peker mot/tar i taket) legger du jevnt med underlaget på sagen. Den delen som skal på veggen legger du på anlegget/landet på sagen.  Skjær den første vinkelen du trenger. Så maler du deg ut ifra den, setter merke på den delen som ligger på anlegget/landet på sagen, vrir saga til den vinkelen du skal ha... skjærer forsiktig litt og litt av til du treffer streken...

Så bare til å montere :)

Lite tips er å kappe hulkil lister 1-2 mm for kort, slik at du har litt plass å bevege lis…

Minus låven