Thursday, August 17, 2017

Norsk skole på Bohol, Filippinene

Traff på ei venninne av kona på CC Gjøvik i dag, og luftet tankene om at vi kunne tenke oss å bo noen år på Bohol. Det viste seg at hun kunne tenke seg det samme, så vi begynte å diskutere skolegang. Hun kjente flere nordmenn på Bohol, og vi kom til at det burde la seg gjøre å etablere en norsk skole på øya.

Skolene på Bohol er meget velholdte med blomster og trær. Slitasjen er ikke framtredende, slik som i Cebu. De virket rett og slett hyggelige. I tillegg er nivået på undervisningen langt høyere enn i Norge, fireåringer må kunne regne med brøk, subtrahere og addere tall opp til 1000, samt løse kompliserte økonomioppgaver. Engelskkunnskapene ligger skyhøyt over norsk skole, og en fireåring er forventet å beherske skriftlig og muntlig engelsk på et høyt nivå. De beste elevene overdrysses med medaljer, slik at skoleuniformene deres ikke ligger noe tilbake for Bresjnevs paradeuniform.

Å komme inn i et filippinsk skolesystem fra en slapp norsk skole, vil utvilsomt kunne oppleves som et sjokk for en norsk skoleelev, man kan derfor fort bli klassens taper. Går vi sammen og starter vår egen skole, eller i alle fall har et felles støttesystem for barna våre, vil vi kunne gjøre overgangen mye lettere for dem.

En mulighet kan være et samarbeid med Globalskolen, kanskje i kombinasjon med lokalskolen.

Les mer om Globalskolen her.

Hvem kan bli elev i Globalskolen?
  • Eleven må ha norsk personnummer
  • Oppholdet i utlandet må vare i minst ett semester
  • Eleven må delta på en lokal eller internasjonal skole i oppholdslandet
  • Eleven må være i grunnskolealder (mellom 6 og 16 år)
  • Eleven må levere svar på 15 leksjoner i hvert semester
  • Foresatte må betale skolepenger
Har du norsk-filippinske barn og ønsker å la dem bli en del av sitt filippinske opphav i språk og kultur, eller rett og slett ønsker å ta ei pause fra kaldt klima og kalde mennesker, ta kontakt!

Min epost: permaliv@yahoo.com

Telefon: 48023242

La oss gå sammen og skape et paradis for våre barn på paradisøya Bohol, i hjertet av de tusen øyers og smilets land!

Er takknemlig hvis dere kan spre dette blogginnlegget i deres filippinske nettverk :-)

Barneskolen til min kone i Talisay City.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...