Skip to main content

Fra nasjonalstat til nasjonalallmenning - løsningen på "AFs dilemma"

Kommentartråd.
Øyvind Holmstad
23. august 2017 klokka 00:05
Så nettopp Kampen om fjordane: https://tv.nrk.no/program/KOID75002317/kampen-om-fjordane

Når man ser hva staten vha. politiet er i stand til å gjøre mot fredelige demonstranter og idealister, kan man virkelig frykte hva som vil skje når de får autonome morderroboter, foret av byråkrater med samme tankegang som her.

Etter å ha sett denne dokumentaren er mitt hat til staten og teknokratene og alle som jobber for disse fylt til bristepunktet. Det er på høy tid vi myrder staten før disse folka får morderrobotene sine. Lommedemokratiet kan eliminere staten en gang for alle! Kommunisme 5.0 er statsløs! Jeg ønsker å leve som statsløs! (Ps! Nasjonalstaten er en forutsetning, men det går meget vel å oppløse staten i allmenningheten gjennom det ultimate demokrati).

ⒶF
23. august 2017 klokka 01:55
Gratulerer, du dumpet nå borti det sk. “AFs dilemma”. Jeg pleier å nevne det for å forklare hvilket fullstendig ubrukelig og dysfunksjonelt ideologisk motsetningspar der er jeg står for: Mot staten, men for nasjonalstaten. Er det rart man ikke får gjort stort …

Øyvind Holmstad
23. august 2017 klokka 07:44
Takk! Sjelden jeg får gratulasjoner. Men etter at RID-modellen har steget ned fra himmelen og vi får fred på jorden, vil det være betimelig å endre begrepet fra nasjonalstaten til nasjonalallmenningen. Fordi ved RID-modellen vil ALLE ha akkurat lik innflytelse, fra søppelkjøreren til viseutenriksministeren. Hele staten vil bli styrt av inngrupper akkuret likt den inngruppa søppelkjøreren er en del av, og statens inngrupper vil ikke ha en døyt mer innflytelse enn søppelkjørernes inngrupper. Så staten blir oss og oss blir staten. Hvor vi alle kan si som Napoleon: “Staten, det er jeg det”.
Når RID-modellen, det nye Jerusalem, stiger ned fra himmelen, drepes den store Statan og tusenårsriket innledes på jorden.
Slik vil staten oppløses i allmenningheten, hvor den nye nasjonalallmenningen er vårt hjem og fedreland!

Øyvind Holmstad
23. august 2017 klokka 07:50
Ps! Har du lest denne: https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/jBOne/Skal-man-forsta-mennesket_-ma-man-forsta-at-mennesket-er-et-produkt-av-evolusjon–Vibeke-Ottesen

Hun burde skrive DBM II.! Dama skriver like bra og klarsynt om menneskenaturen som Bongard. Leste DBM for tredje gang i sommer, og kunne gjerne tenke meg en oppfølger snart.

Øyvind Holmstad
23. august 2017 klokka 07:53
Finnes også her: http://darwinist.wpengine.com/skal-man-forsta-mennesket-ma-man-forsta-at-mennesket-er-et-produkt-av-evolusjon/

ⒶF
23. august 2017 klokka 08:39
Lest den for leeenge siden, men takk for tanken! 🙂

ⒶF
23. august 2017 klokka 14:29
I påvente av oppfølger kan du jo evt. gjøre deg kjent med bøkene til denne karen, Øyvind:

https://en.wikipedia.org/wiki/Jared_Diamond

The Third Chimpanzee (1991) er en klassiker på feltet.

Øyvind Holmstad
23. august 2017 klokka 17:33
– The Worst Mistake in the History of the Human Race

Ved å omfavne jordbruket forlot vi stammesamfunnet og ble etter hvert et massesamfunn. Det fantastiske er imidlertid at Bongard har gitt oss muligheten til å vende tilbake til stammesamfunnet, i en modernisert form. Dessverre ser det ut til at de fleste foretrekker å holde fast ved menneskehetens største feilgrep!
Hvorfor valgte vi jordens slit framfor det frie jegerliv?
En ting jeg irriterer meg over i alle “Planet of Apes”-filmer og lignende, er at aper kan kaste spyd etc. like langt som mennesker, samtidig som de svinger seg i trærne som andre aper. Dette er en fysisk umulighet! Man kan ikke kaste langt samtidig som man kan svinge seg i trærne slik aper gjør. Dette har med ledd og muskler å gjøre, å være god i det ene utelukker at man kan være god i det andre. Har sett det forklart, men husker ikke kilde. Uansett er vi mennesker overlegne alle andre dyr som kastere, så her har vi faktisk et fysisk trekk hvor vi er er best. Men så ble vi da også evolvert som spydkastere.

Comments

Popular posts from this blog

Kapping av hulkillist

Hadde nesten ferdig et hjørne med hulkillister i dag, men så fikk jeg somlet meg til å kappe 2 mm for mye. Da var dagen over og rett hjem og helga ødelagt! Men får tro jeg får en ny dag i mårå? Har funnet litt på nett, så går på med fornyet optimisme over helga. Får trøste meg med at skal man bli god i noe må man minst holde på 10.000 timer.
En god artikkel:
5 snarveier når du skal legge lister
En kommentar: Kort sagt må man tenke motsatt når man lister med hulkil. Se for deg at du legger lista feil vei (den som peker mot/tar i taket) legger du jevnt med underlaget på sagen. Den delen som skal på veggen legger du på anlegget/landet på sagen.  Skjær den første vinkelen du trenger. Så maler du deg ut ifra den, setter merke på den delen som ligger på anlegget/landet på sagen, vrir saga til den vinkelen du skal ha... skjærer forsiktig litt og litt av til du treffer streken...

Så bare til å montere :)

Lite tips er å kappe hulkil lister 1-2 mm for kort, slik at du har litt plass å bevege lis…

Paddehoa og plassen min

Kjære plassen min, kvalt du vart, lik ei paddehoe alle paddehannane kasta seg over i dammen om våren.
Dei ville alle bu ved dine grøne enger, då dei tykte det her var so vent og fredeleg. Men dei vørde deg ikkje, og no er du kvalt til daude.
Herr Fossemøllens augnestein stend utan låven sin, her gjeng ikkje lenger dyr og beitar i dine grøne enger. Berre grasklipparar beitar her no.
Dei elska deg til daude, og med deg i grava di tok du den rike
grendearven din.
No stend vi ribba attende.

Minus låven

Det er de som hevder at etterkrigstida har vært fremskrittets tid. Knut Hamsun ville vært sterkt uenig i et slikt syn. Fordi som han formulerte det: "Fremskritt, det er menneskets trivsel." En forutsetning for trivsel er den menneskelige skala, som aller best kan illustreres med totenarden til tippoldefaren min. Pumpehuset ved Grythengen er helt ute av den menneskelig skala, hvor man pumper vann fra Mjøsas dyp opp til toppen av grenda som var himmelporten til Totenåsen. Brønnen som lå her før var i den menneskelige skala, en teknologi så liten at man kunne holde den i hånda. På samme vis som sæterstien mellom Holmstadsveen og Hongsætra var i den menneskelige skala, nå er den i maskinskala, eller nærmere bestemt tråkkemaskinskala.
Tvert imot kan vi slå fast at fremskrittet har forduftet, da trivselen ble borte med at stoltheten forsvant. Fordi uten den menneskelige skala finnes ingen stolthet, da det kun er maskinen som kan spille denne skalaen. Ikke kulturbæreren eller hist…