Tuesday, October 29, 2019

Sørbyens siste smil har stivnet

Nå er jeg satt ut nok en gang, da vi kjørte hjem i går gjorde kona meg oppmerksom på at de river gamle, ærverdige Bondelia husmorskole, Sørbyens siste karakterbygg. Dette er ufattelig, som om de skulle revet klosteret ditt i Tolfa. Helt ufattelig!
Ja, dette var beskjeden til en venn. Det er ubegripelig. Hva slags ondskap har erobret denne gamle industribyen?

Snart er Tolfa eneste levelige sted igjen på denne vår jord! Vi i Mjøslandet har blitt til mjøsbarbarer, vi angriper oss selv og gjør våre byer og grender ulevelige for mennesker. Kun barbarer kan trives her, mjøsbarbarene!

Skal forsøke å gå igjennom igjen disse bildene fra sist vinter. Snart er valg. Tro hva slags galskap våre folkevalgte finner på i neste valgperiode? Hva skjer med Hovdetoppen? Med Huntonstranda? Jeg frykter det verste :-(

-Wikimedia.

Å nei, å nei, jeg visste det, dette kommer i de frodige frukthagene til gamle Bondelia husmorskole. Og selvsagt, de er frekke nok til å kalle prosjektet "Bondelia hage", i hagen de har rasert. Sammen med Sørbyens siste smil😭😮😱😰😡😈😵

Takk for din beretning fra Hovdetoppen! Gjøvik er jo proletariatets by ved Mjøsa. Byen ble også modell for den kommunistisk orienterte, norske arbeiderklassens fraternalisering med kapitalismen, anført av Nils Ødegaard som ordfører for Ap og direktør for mønsterbruket Hunton.

Det er nedslående og nesten utrolig hva politikere nå til dags kan få seg til å gjøre, alternativt la skje. Mye av det er det jeg kaller ‘bakromsdemokrati’ – utbredt i flertallsregjeringene i Ap etter 2. verdenskrig. Eneste måten å hamle opp mot slike metoder, er å oppdage prosjektene mens de er i emning. Det gjelder da å handle raskt. Enten (1) Terrier-i-buksebeinet-metoden, der du skriver leserbrev til opplysning for allmennheten og åpne brev til ansvarlige institusjoner, eller (2) skape en opinion, slik vi gjorde med Åsens Venner som stoppet vindkraftanlegget på Totenåsen (70 turbiner med høyde 100 m og vinge-fang 112 m, 50 km veganlegg, riksvegbredde).
Dette skrev en annen venn til meg for en tid tilbake. Tenk det, proletariatets by ved Mjøsa, dratt ned i søla av en liten elite, som kun vet å berike seg selv. Derfor rev de den siste flik av ekte rikdom i Sørbyen. For dem lever mennesket av brød alene. Hvor jeg er "Idioten" og Kristus er død!

-Wikimedia.

I likhet med for nedhøvlingen av Hovdetoppen, ble jeg heller ikke varslet om rivingen av ærverdige Bondelia husmorskole. Plutselig ble den bare meid ned, på samme vis som Hovdetoppen, hvor jeg bare blir stående måpende tilbake, for å fotografere ødeleggelsen.

Stakkars proletarer, som tvinges til å rive ned all verdighet i byen sin. Lik fangene i Auschwitz, som ble tvunget til å grave sin egen grav. Proletarbyen Gjøvik endte sine dager lik Auschwitz, et sted uten humanisme og håp.

- Klassisk byggnad kan stoppas – igen

Husmorskolen var den eneste bygningen igjen som gav Sørbyen karakter. Rundt den ligger masse plasskrevende eneboliger, samt ikke minst en mengde blikkbokser ala Biltema, totalt ribbet for alt av karakter og skjønnhet. Men nei, de måtte bare rive Sørbyens eneste vakre karakterbygg, med solide historiske røtter.

Dette er samfunnsnedriving!


På Gjøvik kan det aldri bli noen renessanse, kjære venner, det er for seint. Mitt råd er å holde seg langt unna denne byen, og advar din familie og venner. Hold dere unna!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...