Wednesday, October 23, 2019

Fotografiets kraft

Nr. 7, 1917.

-Wikimedia.

Nå har hele Søre Sunnmøre sagt nei til vindkraft, og Runde hører faktisk til den delen av Sunnmøre!! Nå er det nok. Det er nesten ikke noe igjen av fuglefjellet der. Skjer dette blir det eneste som er igjen all plasten fuglene har bygd reir av. Fy for fanden for et drittland de vil gjøre Norge til!! - Judith E. Gautestad
Gautestad har dessverre fullstendig rett, Norge har blitt et drittland, men det finnes ikke grenser for fornedrelser av vårt fedreland og vår fedrearv, da det styresettet vi holder oss med, ikke er i stand til annet.
The result of all this is a governing outlook that will not last forever, but is certain to cause a great deal of damage while it lasts. The job of those who see what is going on is to survive the current situation, defend and carry forward as much of the Faith, civilized life, and sanity as we can, propagate those things as opportunity offers, and eventually prevail as liberalism and modernity destroy themselves. - James Kalb
- Why is liberalism so durable?

Så hovedproblemet er å overleve den nåværende situasjonen, under vårt nåværende styresett, hvilket er en kamp for å holde hodet over vannet hver dag. Selv går jeg med en konstant følelse av å kveles av modernitetens åk, hvor alt og alle jeg var glad i har solgt sin sjel til den progressive liberalismen, og derfor gått til grunne. Samtidig forkynner den lokale presten av vi aldri har hatt det bedre, og at enhver som har et annet syn, bør ignoreres. Og ja, de er flinke til å lytte til presten sin her på Toten.
Look out your window, baby, there's a scene you'd like to catch
The band is playing "Dixie", a man got his hand outstretched
Could be the FÅhrer
Could be the local priest
You know sometimes Satan, you know he comes as a man of peace.
- Bob Dylan
Tidligere lyttet man imidlertid til en annen mann på Toten, apostelen i naboenga etter kulturelva mi, og han var ikke like positivt innstilt til verden. Ja, faktisk forkynte han at vi skulle glede oss og være takknemlige når verden hater oss, og dette er styrkende ord i disse tider. Hvilken forskjell! Den lokale presten av i dag forkynner at vi skal omfavne verden og glede oss når verden elsker oss, mens Mjøslandets apostel forkynte at vi skal vende oss vekk fra verden, og fryde oss når verden hater oss.

Allikevel konstaterer jeg med glede at det er et lite opprør på gang i vårt land, med utgangspunkt i Frøya, hvor det faktisk fantes en liten gruppe mennesker som ikke hadde overgitt seg til den progressive liberalismen. Dette kom nok som en stor overraskelse på styresmaktene, som etter mange år med indoktrinering av befolkningen, endelig kjente seg trygge på at det var fritt fram for å herje vilt med og rasere totalt vårt fedreland og vår fedrearv, helt etter eget forgodtbefinnende.

Om dette opprøret kan vokse seg stort nok til å kunne få kastet de progressive på sjøen, er jeg svært tvilende til, men i det minste gjør det godt å vite at det finnes flere som deler den kulturøkologiske sorgen over all vandaliseringen, som foregår overalt i disse siste tider.

Tiden for Evangeliets kraft er nok forbi, men i går så jeg en video, som fikk tankene til å fly.


Hva som slo meg er at denne ideen med disse såkalte "digest", er det gamle Evangeliets kraft opp ad dage; enkelt, billig og kort!

Derfor fikk jeg ideen til å starte Fotografiets kraft, som en videreføring av Evangeliets kraft, som ble forfattet i naboenga. Daniel Milnor er svært klar på at trykker man ikke fotografiene sine, da blir de meningsløse, og dette er en svært enkel og billig måte til å gi de mange fotografiene jeg har samlet, mening. Så kan man si at verden drukner i fotografier, men samtidig er det stadig færre bilder som finner et liv utenfor nettet, samt at aldri har den jevne mann hatt tilgang til kraftigere foto-teknologi.

Den tiden vi har vært her i enga har jeg også forfattet litt grendepoesi, men kjenner på at uten at den får et liv utenfor nettet, blir den litt meningsløs. Så dette kan være en gyllen mulighet til å gi den nytt liv på. Eller å gi fotografiene kraft på, gjennom det trykte medium, som slettes ikke trenger å være pretensiøst. Slik heller ikke Evangeliets kraft var det.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...