Tuesday, May 14, 2019

Suburbant romsøppel

Fantastisk artikkel! Takk til dem som oversatte dette stykket😘  “The Tragedy of Suburbia” inntar nye dimensjoner. Først skulle arbeiderklassen sendes ut i forstedene, for å bli gode konsumenter frarøvet alle tradisjonelle levemønstre og sin urbane kultur, for nå å sende dem ut i verdensrommet i svevende exurber. Tro om Kunstler har fått med seg dette?

Ps! Må selvsagt benytte anledningen til igjen å uttrykke min sorg over at Skreia, denne vidunderlige stasjonsbyen, endepunktet for Skreiabanen, mine forfedres smekre urbane landsby ved Lenaelva, endte opp lik disse flyvende exurbene til Bezos, svevende rundt i det tomme intet, frarøvet enhver mening.

En dag må jeg bare til Tolfa, for å erfare hva Skreia var. Skreia, beliggende midt i verdens mektigste kulturlandskap. Nå tapt, sammen med engene, Mjøslandets høylys.

- Bezos avslører sin uhyggelige visjon for den verdenen han ønsker å styre

Skreia, hvor man fremdeles kan ane den sterke urbane kulturen som her engang rådde, slik som for den rurale kulturen engene var en del av. Alt forvandlet til en suburban kvasikultur, som Bezos nå ønsker å videreeksportere til verdensrommet.

-Wikimedia.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...