Skip to main content

Blåne over blåne fra Tjuvåskampen

Knapt noe utsiktspunkt i vårt distrikt slår Tjuvåsen. Selv om utsikta mot Mjøsa er heller dårlig, veies dette opp av utsynet mot Einafjorden og fjellene i det fjerne. Og ikke minst alle åsene på rekke og rad mot Hurdal, mest kjent er Bjørnåsen og Fjellsjøkampen (Akershus høyeste punkt og midt i et spennende barskogsreservat).

Klikk på bildet for en forstørrelse. For fullformat kan det lastes ned fra Wikimedia her.


Publisert som dagens bilde i Oppland Arbeiderblad mandag 16. september 2013.

Comments

Popular posts from this blog

Feiende flott trapp i en fart

Raknehaugen og våre slektsgårder

På Toten råder omtrent samme grad av toleranse som under Taliban i Afghanistan, hvor enhver som ikke underkaster seg drømmen om Subeksurbania* er en kjetter og må steines eller utstøtes av det gode selskap. F.eks. er det blasfemi å hevde at slektsgårdene er våre fedrealtre og skal få ligge i fred i kulturlandskapet, lik gravhaugene. Man ribber ikke fedrealtrene og plyndrer ikke gravhaugene, fordi da mister de sin funksjon og sitt innhold!
Grunnen til at det er slik skyldes et dypt hat til vår rurale arv, fordi denne ikke kan forenes med de subeksurbane idealer. Trist, men sant😰


*Så langt jeg kan se etter søk på flere søkemotorer er begrepet Subeksurbania eller Subexurbania ikke tidligere benyttet, og må derfor anses som en ny betegnelse eller et nytt ord. Ordet Subexurbania eller Subeksurbania, motsatsen av Narnia, ble skapt i mitt hode søndag 17. juni 2018, og første gang benyttet i denne tekst 19. juni 2018.

Overflatebehandling

EmulsjonsmalingFibermalingGrunningJernvitriolKalk- / kalksementmalingKaseinmaling LeirmalingLinoljeLinoljemalingLimmalingLutNaturlige harpikser NaturmalingPigmentRustbeskyttelseSilikatmalingSkjellakkSlammalingSyntetisk malingSåpeTreoljeTretjæreVannglassVoks