Friday, January 5, 2024

Hvorfor Sør-Korea elsker Filippinene

Det vrimler av sør-koreanere på Filippinene, de er der som turister, i forretninger, eller på engelsk-kurs. Selv trodde jeg de så på Filippinene som et billig ferieland, og seg selv nærmest som overlegne koloni-herrer, men så er sannheten at de elsker og beundrer Filippinene fra dypet av sitt hjerte, hvor de anser filippinerne som de tapreste, tøffeste og hjerteligste folk i verden.

Dette gjør det enda morsommere å være onkel til ei lita jente på Filippinene, som er halvt sør-koreaner og halvt filippiner😃

I dag ville jeg satset på Panasonic S5 II X, da dette sør-koreanske kameraet sist år ikke bare tok igjen sine japanske konkurrenter, men gikk forbi dem!

Dessverre ble det ikke mange bildene fra turen vår til Filippinene i 2017, som kom inn hos Adobe. Jeg fotograferte kun i jpeg da, samt at jeg fremdeles hater mitt EOS 70D, som jeg hadde da. Min tidligere EOS 550D hadde mye bedre jpeg.

Vet ikke når vi kommer oss nedover neste gang, men til sommeren må jeg til Sogndal, er syk etter fjorder og fjell.

Uansett blir det nok flere bilder neste gang!

Bestill fadografiet av bangka'en her.



Nå ble jeg virkelig forbløffet, fordi det viser seg at koreanerne, som det vrimler av på Filippinene, og som eier det meste, ikke ser på seg selv som en overlegen kolonimakt, men som ydmyke tjenere av Filippinene, da de står i takknemlighetsgjeld til filippinerne!

På tross av at Filippinene lå i ruiner etter 2. verdenskrig, sendte de allikevel en stor hærstyrke til Sør-Korea, for å forsvare dem mot Nord-Korea. Og ikke bare det, 900 filippinske soldater møtte egenhendig en hær på 40.000 kinesere og nord-koreanere, og vant!

Dette overgår kong Leonidas og de 300 spartiater i slaget mot perserne ved Thermopylene!

Det at 900 filippinske soldater nedkjempet 40.000 illsinte kinesere og nord-koreanere, ble et vendepunkt i krigen, og sparte mange liv i fortsettelsen.

Derfor ser sør-koreanerne seg i evig takknemlighetsgjeld til Filippinene, hvor de har en like stor ærefrykt for de filippinske soldatene, som kjempet så tappert for landet deres, som vi i dag har for  kong Leonidas og hans 300 spartiater!

Som om ikke dette var nok, sendte Filippinene store ressurser og mannskaper til Sør-Korea, for gjenoppbyggingen av landet deres, selv om de hadde mer enn nok med å få sitt eget land på fote igjen.

Dette er ekstra morsomt å få vite for oss, da jentene har et søskenbarn på Filippinene, som er 50% filippinsk og 50% Sør-Koreansk. Så hun er da på et vis et vennskapsbarn😊

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...