Sunday, January 21, 2024

Nigel Danson om betydningen av å utforske nye fotomuligheter i nærmiljøet

Jeg synes jeg har vært ganske flink den siste tiden, til å utforske nye områder i nærmiljøet, slik Nigel Danson oppfordrer til i søndagens video.

Her er fra stien bort til Stormyra på Totenåsen i høstferien, vi oppdaget skiltet bort til gapahuken her helt først i høstferien, hvor vi her er på veg til grilling.

Til vår store glede fant vi en flott bålplass ved Stormyra, hvor vi stortrivdes. Både Stormyra og stien bort dit, var svært fotogene.

Bestill fadografiet her.


Som James Kalb slår fast, er den vestlige sivilisasjon død, da denne tok slutt her i Grythengen, med den rokokko, nyromantiske seinpietismen i Øverskreien.

Dagene kjennes bleike og formålsløse, her jeg vandrer omkring i Mjøslandet, i ruinene av dette engang så fantastiske samfunn, sammen med min a7III, min siste kamera(t).

Aller helst skulle jeg bare lagt kameraet på hylla for godt, for å brygge Grýta-øl, for å vandre filosofistien fra kjørbrua ned skåvegen til filosofi-bjørka til oldefar ved Stenelven, for å dra på tynningshogst på Totenåsen med dølagampen Rauen II, stående i stallen under kjørbrua, for å holde søndagsskole ved den magiske brønnen, for å fortelle barna at slik som denne brønnen, slik er Jesus, en kilde med livets vann som aldri går tørr, ikke engang under tørrsommeren 1947!

Men dette går ikke, da Grythengen ikke bare er en ruin, men et krater, som moderniteten har truffet med en voldsom kraft, lik kraften fra meteoren som utryddet dinosaurene, da denne slo ned i Mexico-gulfen.

Så fadografiet er et alternativ til dataspill, flaska eller hagla, for å takle meningsløsheten, i dødens landskap.

Ondskapen har seiret på alle områder, hvor menneskene er redusert til en udifferensiert, soppbefengt saueflokk.

Eller patetiske simulasjoner av the Matrix, slik Batel Skater så treffende uttrykker det.
If you want to understand the profound directionlessness you experience marking bleak days scavenging amongst the ruins of a once great society, read this book. Kalb traces the path that lead the West to its death. The total horror of our present situation is laid bare.

You will recognize the triumph of evil that typifies the modern age; liberalism has turned mankind into undifferentiated, fungible livestock.

Should be required reading.

Tar med et fotografi til, av fullmånen hengende over dødens landskap, Stenelven Grýta og Mjøsa, Innlandets blå, vanærede dronning, ei bleik vinternatt, tatt fra Nygårdsætra.

Bestill fadografiet her.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...