Saturday, December 7, 2013

Mattilsynet oppfordrer til mindre bruk av kanel

Mattilsynet følger nå opp regelverket fra EU og anbefaler folk å begrense inntaket av kanel.

Foto: photo8

NTB.

EU har fastsatt en grenseverdi på 15 milligram kumarin per kilo bakst. Kumarin er et stoff som finnes i kanel og som kan påføre skader på leveren ved høyt inntak.

Det er anslått at kroppen kan takle et daglig inntak av kanel på 1,4 gram, noe som tilsvarer en halv teskje, ifølge Mattilsynet.

- Det er ingen grunn til bekymring for folk med et variert kosthold. Det er i første rekke bakerne som må tenke litt ekstra på hvor mye kanel de strør på baksten, sier seksjonssjef Atle Wold i Mattilsynet.

Det er bakeren som i utgangspunktet må vurdere kanelinnholdet.

Her i landet brukes kanel blant annet i de bergenske skillingsbollene, og den norske risgrøten er fast innslag på mange familiers bord. Mattilsynet ber foreldre passe på kanelinntaket hos små barn.

- De spiser gjerne mer grøt enn andre, og siden kroppen er liten, tåler de også mindre enn voksne, sier Wold.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...