Skip to main content

Kvinne = kom vinne

Kom til å tenke på at kvinne er vinne med en k foran. Denne k-en kan man kanskje si står for kom. 

Kvinne = kom vinne
Kvinner = kom vinner
Kvinnerne = kom vinnerne

Så for vinnerne er det bare å komme til kvinnerne, de tar imot deg med åpne armer.

Ved jordbruksrevolusjonen ble menn svært selektert etter de som klarte å holde seg med mest gods og gull. Det er jo derfor vi menn elsker kapitalismen, og helst vil ha så fri konkurranse som mulig. I bakhodet ligger de 17 kvinnene og venter som en belønning for alt vårt strev.

Heldigvis virker seksuell seleksjon langt raskere enn naturlig seleksjon, så når vi snart entrer stammesamfunnet igjen, vil nok kvinnene på ny begynne å selektere på et bredere spekter av vinneregenskaper.

8,000 Years Ago, 17 Women Reproduced for Every One Man

Terje Bongards kommentar til artikkelen:
Artige detaljer rundt genetikkbakgrunnen vår, Atle. Som du ser slår makevalgsulikhetene gjennom: Menn med ressurser har forsynt seg, mens fattiglusene har forsvunnet fra genpoolen...
Eivind Berges kommentar til samme artikkel:
Det går allerede tilbake i den retningen, da stadig flere menn blir barnløse i forhold til kvinner. Kvinner driver ganske selektiv avl på menn når de får muligheten, så de har ingen grunn til å klage, nei, hvis de ikke liker kvalitetene som de selv fremelsker.

Heldigvis er det lite trolig at vi faller tilbake til et samfunn hvor så mange menn blir marginalisert at kvinner reproduserer seg 17 ganger så ofte. For det vil vel kreve jordbruk godt over eksistensminimum og mer teknologi og maktkonsentrasjon enn vi kan vente oss etter kollapsen.

Comments

Popular posts from this blog

Den store påskeflukten

Republiserer denne artikkelen i anledning at vi nærmer oss påske. Butikkene er allerede fulle av påsketilbud, og PermaLiv er også tidlig ute i påskegult. Enhver som har skaffet seg hytte i fjellheimen istedenfor å investere pengene i allmenningene, som f.eks. det utmerkede Livoll leirsted, burde gå i seg selv. Den suburbane fjellhytta med tilhørende SUV er et like alvorlig naturovergrep som å drepe svarte neshorn. Det finnes ingen som helst forskjell på de som kjører SUV på E6 oppover Gudbrandsdalen til hyttepalassene sine i fjellet, og de som reiser til Afrika for å krypskyte svarte neshorn i påsken.
Når energien brukes til å holde eller helst øke dagens produksjonstempo er det ikke noe som heter miljøvennlig energi. Danmarks 13000 vindmøllevinger av glassfiber som må byttes er et miljøproblem. Uansett energiform er bevegelse av ett tonn bilmetall ikke bærekraftig. Nesten alt av transport og produksjon er oljedrevet, og det finnes ikke noe bærekraftig alternativ. Forbruket må ned, ent…

Slippers in the Sand

From a beach on Bantayan, Philippines.

Berre du kan byggje med kjærleik

Då Gud skapte mennesket i sitt bilete var det nett fordi han gav oss evna til å skapa, det er dette det tyder å vera skapte i Guds bilete. Eg tenkjer ikkje her fyrst og fremst på ein religiøs Gud, eg tenkjer mest på den Gud som Christopher Alexander har openberra for oss, og som du kan lesa om i denne kommentaren hos P2P-Foundation.


Å skapa er å blottleggje Guds vesen, som ein stjerneport kor igjennom Guds auge stirer mot oss, ein direkteveg til Gud. Dette skjer gjennom å intensivere sentra, kva Christopher Alexander kallar for heilskapsutvidande transformasjonar, den ypparste forma for bøn. I middelalderen var dei gode på dette, kva ein kanskje kan kalle for "lovbygging", "lovmaling", "lovveving" og sjølvsagt òg lovsong. Men Gud vara meg vel, ikkje den lovsongen ein finn hjå dagens gladkristne, som er like falsk som dei moderne gudshusa deira. Det var i middelalderen vi fann ekte Gudstru, materialisert i kvar einaste stein dei kjærleg forma. I sanning de…