Skip to main content

Oslotur mandag 27. april 2015

Vår framtidige hovedenergikilde! Kan opplyse at 30 tankbiler trepellets utgjør en tankbil med olje. Så graneventyret blir neppe det samme som oljeeventyret.

"A machine for living in"

Se større bilde her.

Nebbenes ved E6 er ikke helt hva det var. Det var litt vanskelig å finne seg en plass til middagen, da det virket som om de ikke hadde ryddet bordene siden frokost, tom. på skranken stod det brett med halvspiste porsjoner. Ja, det ser ut til at nordmenn flest kun spiser halve retten. Underlig, de har jo betalt for hele.

Derfor fant jeg et ryddig bord som ikke stod ved vinduet, men bak inngangen til skranken, egentlig en litt dårlig plass. Verre var det å se hva som lå under skranken, der var fullt av gammelt tørkepapir, gamle isbegre og matrester. Det meste så ut til å bli feid innunder skranken, og det var neppe kostet her siden sist gang mattilsynet var på besøk.

Kelneren var nesten tragikomisk. Hun kom med maten tydelig tyggende på en tyggegummi, og satte den ned foran meg uten et ord, ikke et lite værsågod. Ikke engang antydning til et lite smil.

Plasteret på såret var at seifileten smakte utmerket, og jeg fikk tre store poteter.

Tilbake på Fv. 33 gjennom Skreifjella, innlandets vestlandsveg.

Se større bilde her.

En etterlengtet utbedring av Fv. 33 gjennom Totenvika, hvor ny svartjord nå legges under asfalt før økonomien totalkræsjer ved den neste finanskrisa. I 2035 finnes ikke en bil her.

Derfor har jeg blitt en sterk motstander av å legge Fv. 33 utenfor Skreia sentrum!

Vi trenger hvert gram svartjord når økonomien faller!

Comments

Popular posts from this blog

Feiende flott trapp i en fart

Raknehaugen og våre slektsgårder

På Toten råder omtrent samme grad av toleranse som under Taliban i Afghanistan, hvor enhver som ikke underkaster seg drømmen om Subeksurbania* er en kjetter og må steines eller utstøtes av det gode selskap. F.eks. er det blasfemi å hevde at slektsgårdene er våre fedrealtre og skal få ligge i fred i kulturlandskapet, lik gravhaugene. Man ribber ikke fedrealtrene og plyndrer ikke gravhaugene, fordi da mister de sin funksjon og sitt innhold!
Grunnen til at det er slik skyldes et dypt hat til vår rurale arv, fordi denne ikke kan forenes med de subeksurbane idealer. Trist, men sant😰


*Så langt jeg kan se etter søk på flere søkemotorer er begrepet Subeksurbania eller Subexurbania ikke tidligere benyttet, og må derfor anses som en ny betegnelse eller et nytt ord. Ordet Subexurbania eller Subeksurbania, motsatsen av Narnia, ble skapt i mitt hode søndag 17. juni 2018, og første gang benyttet i denne tekst 19. juni 2018.

Overflatebehandling

EmulsjonsmalingFibermalingGrunningJernvitriolKalk- / kalksementmalingKaseinmaling LeirmalingLinoljeLinoljemalingLimmalingLutNaturlige harpikser NaturmalingPigmentRustbeskyttelseSilikatmalingSkjellakkSlammalingSyntetisk malingSåpeTreoljeTretjæreVannglassVoks