Tuesday, January 23, 2018

Bli med i Arkitekturopprørets eiendomsselskap

Fantastisk idé av Stefan Loå! Siterer fra hans blogg:

"Arkitekturupproret har blivit Sveriges största Facebookgrupp med över 30.000 medlemmar. Det är en reaktion på de smaklösa nybyggen som utarmar själen, skönheten och livskvalitén i våra svenska orter. Att bilda ett fastighetsbolag som realiserar arkitektupprorets drömmar är en naturlig fortsättning. Genom att förvärva mark och uppföra tidlöst vackra byggnader, omvandla fulbyggen till skönheter, eller helt enkelt förvärva bolag som riktas om till en långsiktigt hållbar verksamhet, så kan arkitekturupproret konkret visa hur skönhet och ekonomisk vinst går hand i hand. Ett sådant bolag visar att det inte behöver vara dyrare att skapa byggnader som de flesta medborgare älskar och är beredda att betala lite extra för. Ett sådant bolag blir därför extra vinstgivande.

I sociala media kan ett antal arkitektförslag röstas fram, där folket själv får välja vad som ska uppföras. Dessa omröstningar är även en god marknadsföring och bidrar till byggnadernas värdeökning.

För att öppna dörrarna hos kommun och finansiärer behöver vi förslagsvis bilda ett bolag med några tunga namn och engagerade personer i styrelsen. Individer med gedigen erfarenhet som ger ett mycket gott förtroende hos kommun, banker och andra finansiärer. Vissa kanske mest vill agera som rådgivare eller ha en mindre andel av ägandet, medan andra kanske vill gå in för själ och hjärta i detta (inklusive mig själv).

Jag behöver hjälp av andra som kan komplettera mig och skapa en framgångsrik grupp. Vi kan gärna diskutera möjligheterna med ett eget fastighetsbolag on-line, samt naturligtvis ses och höras via telefon och på plats i exempelvis Stockholm.

Känns detta intressant? Hur kan du bidra? Känner du till erfarna personer som kan bidra i styrelsen?"

- Arkitekturupprorets fastighetsbolag?

Jeg er med! Som Norges fremste tunekspert må jeg selvsagt med. Men hvem andre blir med? Tips meg eller ta kontakt!

Mob: 48023242

epost: permaliv@yahoo.com

Herlig artikkel til inspirasjon:

- Nansledan – En ny stadsdel i klassisk stil

"Utvecklingen ska förbättra livskvaliteten, stärka känslan av gemenskap och inbringa människorna en stolthet över platsen de bor på. Byggnaderna ska se ut som att de hör hemma i landskapet och anspela på regionala traditionella stilar där användandet av lokalt material och hantverk ses som avgörande för estetiken och den lokala ekonomin."

Ja, la oss bygge råbra lommetun, som vi kan være råstolte over💕😍😊 Ikke disse bygg (tøm) og røm-prosjektene som markedet flommer over av😝😖😬

Tenk hvor herlig å kunne trede ut på en jugend-balkong for morgenkaffen😎

AlMek bør se et stort potensial her👍

Balkongen er selvsagt fra Praha💖

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...