Saturday, January 6, 2018

Malmø, Grunerløkka og gentrifisering


Kommentar til John Leffmann:

Se til Grunerløkka, et slitt arbeiderkvarter oppført uten særlig omtanke til arbeiderne, hvor man levde trangt og kummerlig, med litt ornamentering og hyggelige vinduer, eller hva Loos kalte sirkus for folket. Alle ville rive Grunerløkka i Oslo, med unntak av en liten klikk med Audun Engh i spissen. Nå er Grunerløkka fullstendig gentrifisert og millionærene er i ferd med å overta bydelen. Mener det var av Lonely Planet Grunerløkka ble kåret til en av verdens 10 mest spennende urbane miljøer.

Arbeiderne som levde der en gang, i armod og fattigdom med utedo, følte nok det samme som deg. Men nå er Grunerløkka Oslos mest vitale bydel, takket være de gamle urbane kvalitetene som lå der, men som måtte løftes fram.

Så kan man tenke hva man vil om gentrifisering, og det at arbeidernes bydel ble til millionærenes bydel. Et dilemma vi ser i mange av verdens byer.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...