Tuesday, August 6, 2019

Himmelengenes sorg

Det nærmer seg 100-års jubileet til stabburet etter oldefar, hvor selv storklokkene etter Olterudelva har sluttet å slå, fordi de ikke lenger kan høre engenes sang etter kulturelva si. Engenes tid er forbi. Husmannstroen er borte nå, hvorpå alt gikk i stå. Ingen storhet er tilbake, og derfor heller ingen ydmykhet, ei heller sorg.

-Wikimedia.

Ja, oldefar skulle bare visst, at kulturbæreren i enga hans skulle bli en hatist. Det hat han i sitt hjerte har, er det at han elsker og ærer alt som her var. Bare en skamming kan kjenne på slik ærefrykt, for husmannstroen, alle vet jo at det var ikke annet enn en dårlig vits.

Snart skal denne skammingen feire 100-års jubileet til stabburet etter sin oldefar, men heldigvis alene han er, for vi har med å gjøre en bygdetulling her.

Ikke noe han forstår, han er dum som et får.

-Wikimedia.

Snart er også hjemmet til apostelen som rådde her i grenda borte for godt, det blir riktig flott, vår siste lenke til disse mørkemenn vi da blir kvitt. Men synd var det likevel at denne skammingen skulle komme her, for å fotografere noe slikt "ræl".

-Wikimedia.

Da må vi ikke ødelegge landet på forhånd med ting som tvinger oss til høyvolum lavpristurisme. Vi må ha et flott land med så få inngrep som mulig, slik at vi kan charge en ordentlig pris for de som får lov til å komme. - Jørgen Randers

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...