Friday, June 5, 2015

Flytebruelementer i Mjøsa

Kommentartråd her.
Jeg blir så sliten og oppgitt over alle disse fremskrittsoptimistene og de ville drømmene deres. Nå er den store hiten her å bygge ei undersjøisk flytebru mellom Hamar og Gjøvik med 4-felts motorveg og høyhastighetstog. De har fått flere tusen følgere på facebook på kun få dager, og er over seg av begeistring på vegne av prosjektet.

Tenker de ikke på hvordan det blir den dagen vi ikke lenger har energi til å vedlikeholde dette anlegget? Da har vi heller ikke energi til å demontere det, og det vil ikke vare lenge før det hele sliter seg. Da vil vi sitte igjen med en haug med kjempestore flytebruelementer duppende rundt i Mjøsa i tusener av år, det blir nok et pent syn!

I tillegg vil de avgi store mengder miljøgifter og plastpartikler som brytes sakte ned av bølger og is, som havner i økosystemene og fisken evt. etterkommere skal prøve å livnære seg av.

Får tro subsidiene til havmøller snart forsvinner også. Det er ikke lenge siden vi fikk nedkjempet et stort vindmølleprosjekt på Totenåsen. Men fortsetter disse subsidiene varer det nok ikke lenge før vi får prosjektert et vindmølleprosjekt i Mjøsa utenfor Helgøya.

Som med tida naturligvis også sliter seg, og blir liggende og duppe i Mjøsa sammen med alle bruelementene.
Det blir nok et vakkert skue over Mjøsa den dagen denne undersjøiske flytebrua sliter seg sammen med alle de subsidierte havmøllene utenfor Helgøya, og vi får massevis av kjempestore bruelementer og havmøller duppende rundt i tusener av år.

Tipper våre etterkommere vil fryde seg over arven etter vår industrielle sivilisasjon, der de sitter rundt bålet på Bergstoppen og spiser elgsteik av nyfanget elg i ei nyrestaurert fangstgrop i Øverbymarka.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...