Skip to main content

(Nytt?) Visdomsord

I går ved sommeravslutning i barnehagen, som var knallbra med supert sirkus av barna og grilling etterpå, snakket jeg med mammaen til bestevenninna til storesøster, som forøvrig begge spilte hester under sirkuset.

Hun graver og spør alltid om hvordan det går med restaureringa, og synes nok det er leit at bestevenninna til dattera skal flytte vekk. Og det synes jo vi også, men når vi har mislyktes tre ganger med å finne oss et godt sted å bo her i Gjøvik, får nok være nok. Ordtaket om at "alle gode ting er tre" har jeg ikke lenger mye til overs for.

Jeg forklarte at oppussinga gikk litt så som så, og at jeg hadde gjort en del alvorlige feil. Da kom hun med følgende visdomsord:
Det er når man er ferdig man er klar til å begynne.
Dette er jammen sant!

Comments

Popular posts from this blog

Feiende flott trapp i en fart

Raknehaugen og våre slektsgårder

På Toten råder omtrent samme grad av toleranse som under Taliban i Afghanistan, hvor enhver som ikke underkaster seg drømmen om Subeksurbania* er en kjetter og må steines eller utstøtes av det gode selskap. F.eks. er det blasfemi å hevde at slektsgårdene er våre fedrealtre og skal få ligge i fred i kulturlandskapet, lik gravhaugene. Man ribber ikke fedrealtrene og plyndrer ikke gravhaugene, fordi da mister de sin funksjon og sitt innhold!
Grunnen til at det er slik skyldes et dypt hat til vår rurale arv, fordi denne ikke kan forenes med de subeksurbane idealer. Trist, men sant😰


*Så langt jeg kan se etter søk på flere søkemotorer er begrepet Subeksurbania eller Subexurbania ikke tidligere benyttet, og må derfor anses som en ny betegnelse eller et nytt ord. Ordet Subexurbania eller Subeksurbania, motsatsen av Narnia, ble skapt i mitt hode søndag 17. juni 2018, og første gang benyttet i denne tekst 19. juni 2018.

Overflatebehandling

EmulsjonsmalingFibermalingGrunningJernvitriolKalk- / kalksementmalingKaseinmaling LeirmalingLinoljeLinoljemalingLimmalingLutNaturlige harpikser NaturmalingPigmentRustbeskyttelseSilikatmalingSkjellakkSlammalingSyntetisk malingSåpeTreoljeTretjæreVannglassVoks