Wednesday, June 7, 2017

Fisking til dieselmusikk på Oksbakken

Republiseres med et stille håp om at roen igjen vil senke seg over Huetjernet og Oksbakksvollene i sommer.

Dette fotografiet er tatt på dagtid ved et mye brukt fisketjern på Totenåsen. Dessverre nytter det ikke lenger å fiske her på kveldstid, da noen har funnet det for godt å benytte et dieselaggregat de har plassert i et uisolert uthus, til å skaffe energi til lys og oppvarming på kveldstid. Dieselaggregat-musikken ligger derfor like tykt over vannet fra skumring til midnatt, som disen en kald høstmorgen.

Hva tenker disse menneskene? De har en av de solrikeste hyttetomtene på åsen, og hyttenaboene rundt dem har investert i store solfangere og solcellepaneler for å skaffe den kraften de trenger lydløst. Men dette overser de og plasserer arrogant et dieselaggregat i uthuset nede ved vannet, uten engang å gjøre forsøk på å lydisolere.

For et par år siden gjorde jeg en liten henvendelse til kommunen, men fikk til svar at dette var et privatrettslig spørsmål. Hallo! Er stillheten ved et av de mest benyttede fisketjern på åsen for barnefamilier et privatrettslig spørsmål! Jeg trodde det langsomme friluftsliv ved et stille tjern på Totenåsen var en del av allemannsretten?

Derfor hoppet jeg over fisketurene på Totenåsen i fjor, og satset på at de kom til fornuft etter et par års tid. Men de holder fortsatt på med dieselmusikken sin!

Hva kan gjøres?


(Hva er stillhet? Hvor er den? Hvorfor er den viktigere enn noen gang? Tre spørsmål – og Erling Kagges svar.)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...