Wednesday, November 1, 2017

Oslo October 31 - 2017

-Wikimedia.

Yesterday I was a trip to Oslo for a lecture on portrait photography with Svein Bringsdal, also working as an artist under the name Manneraak, you can see some of his work here.

Bringsdal's lecture was really worth the trip, and I too got useful advice on camera equipment, holding an a7 in my hands for the first time. For sure I'll miss Canon, but the camera is really so small, making me feel like an amateur. I hate being taken for a professional, better be taken for an amateur with a professional camera looking like a pocket camera.

The light was very nice in Oslo yesterday, and before the lecture I had time to make some pictures. I'm not quite sure where I was, but I was lucky to find a couple of nice streets, probably in the area around Grünerløkka and St. Hanshaugen.

I don't have time to publish all the images here at PermaLiv now, but you can see them at Flickr or Wikimedia.

A follower of PermaLiv, Achsel Ford, has in another comment given a quite detailed info about the area i visited:
"Heisann, her var det mange kjente steder for meg, vet du! Har jo bodd nesten 20 år rundt i den byen, og vært veldig mye i det området du har tatt bilder av i denne og den andre Oslo-serien din. Jeg kan hjelpe med litt lokasjon og historikk for en del steder i f.eks. Flickr-galleriet ditt:

Damstredet har du plassert, og hovedveien i bunnen av Damstredet er Fredensborgveien, som fortsetter som Maridalsveien videre nordover etter rundkjøringa femti meter opp fra Damstredet. Litt lenger opp i Maridalsveien går Telthusbakken opp som en liten stikkvei tilsvarende Damstredet, og med like koselig og gammel bebyggelse.

Hele det skrånende området på vestsiden av Fredensborgveien/ Maridalsveien mellom Damstredet i sør og Telthusbakken i nord er en del av Akersberget. En veldig fin og nå veldig dyr sentrumsbydel, og der ligger i tillegg til disse gamle husene et stort, grønt friområde og parsellhager for beboerne.

Inni Akersberget var det en gang sølvgruver, en ikke ubetydelig inntektskilde for byen. Gruvene er åpne for omvisning av og til. Og det er mer underjordisk historie i Akersberget; litt lenger ned er det svære fjellhaller som var lager for bryggeriet/ mineralvannfabrikken Fontana, som lå i Fredensborgveien inntil Akersberget. Fra disse lagerrommene går det tuneller ned til noen steder langt nede i sentrum som var populære vannhull den gangen (100 år siden?), jeg tror ølhallen på Youngstorget var et av disse.

Videre har du avbildet en bratt bakke med masse grafitti overalt, det er Brenneriveien, der det er mye litt rocka utesteder og liv. Musikkstedet Blå ligger bl.a. her.

Den store, litt fabrikkaktige teglsteinsbygningen med store, buede vinduer ut mot fortauet ligger i Hausmannsgt. 37-39, og var i sin tid sk. veistasjon for Oslo Veivesen. Jeg tror fabrikkpipa der betyr at de kokte asfalt i det huset.

Og sist, men ikke minst er forsåvidt Grünerløkka ikke langt unna, men på den andre siden av Akerselva (østsiden). Takker for et gjensyn med et litt ekte Oslo. :)"
I do now run the one man company PermaLiv AS. I appreciate very much a payment of 250 N.Kr for my images for volunteer organizations and 500 N.Kr for commercial use.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...