Wednesday, November 22, 2017

Hvile fra kjøpesenterlandet i Abelvær

Etter en lang og utmattende reise gjennom det norske kjøpesenterlandet, fant jeg til slutt hvile ved Abelvær gård. Vi holdt til i venstre fløy.

Hvor mye har du lest av Greer? Teksten fikk meg til å omfavne katabolisk kollaps og å lengte etter den første globale mørke middelalder. For å forberede oss bør hver og en introdusere så mye retrovasjon hun eller han finner mulig i egen tilværelse.

Det finnes ikke igjen estetisk sensibilitet i dette landet, var på fotokurs i helga, og passerte det ene kjøpesenterhelvetet verre enn det andre. Namsos var prikken under ien, med en bomaskinmastadont nede ved havna som knapt nok Corbusier kunne ha forestilt seg.

Imidlertid fant jeg frelsen i væreiergården på Abelvær, hvor kurset holdt rom, sammen med joviale trøndere og en overdådighet av hjemmelaget mat. Fikk umiddelbart lyst til å stenge av brua over til Abelvær for å etablere et bilfritt økolandsbyparadis der ute.

Ellers er ikke Sibir noe dårlig valg, hvor en rekke natursamfunn spretter opp, helt utenkelig i Vesten. Dette er Russlands økologiske mirakel, velsignet av Putin, som ikke frykter selvbergingskulturen. Den ultimate protest mot vårt vestlige konsum-demokrati!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...