Skip to main content

Sony A7r3 eller Canon 5Dm4?

Her er en video som virkelig satte meg i tvil:


Det nevnes 3 viktige grunner til 5dm4 sin fordel:

A) Viktigst! Fargevitenskap. Og dette er viktig for meg, da jeg ønsker å benytte minst mulig tid til etterbehandling av bilder. Sonys farger skal være helt grusomme uten etterbehandling, og jeg er heller ikke dyktig til etterbehandling.

B) Ergonomi. Denne skal være elendig hos a7r3.

C) Menysystemet. Sony har en mengde muligheter, men de er nesten umulige å finne eller å forstå.

Så denne videoen fikk meg alvorlig i tvil. Elsker bildestabiliseringen og øyefokusen til a7r3, samt det at man ikke skremmer folk med en stor kamerakropp. Men all bildebehandlingen i etterkant, grunnet den elendige fargevitenskapen til Sony, skremmer meg.

En ting som stadig framheves er at man i den elektroniske søkeren til Sony kan se hvordan bildet blir i sanntid. Men hva er vitsen hvis man allikevel må etterbehandle bildet?

Er tekknemlig for all input! Det står mellom disse to kameraene, men jeg klarer ikke å bestemme meg :-(

Les diskusjonstråden hos foto.no.

Se tidligere artikkel:

- Sony A7R III er her!

Ja, hva skal jeg gjøre? Hvordan skal jeg komme videre som fotograf hvis jeg ikke klarer å bestemme meg?


Enda mer i tvil! Her også trekkes fram fargevitenskapen og de overlegne hudtonene til Canon, og tiden man sparer i post. Fyren skal komme opp med en ny video hvor han bedre sammenligner de to kameraene.

Comments

Popular posts from this blog

Paddehoa og plassen min

Kjære plassen min, kvalt du vart, lik ei paddehoe alle paddehannane kasta seg over i dammen om våren.
Dei ville alle bu ved dine grøne enger, då dei tykte det her var so vent og fredeleg. Men dei vørde deg ikkje, og no er du kvalt til daude.
Herr Fossemøllens augnestein stend utan låven sin, her gjeng ikkje lenger dyr og beitar i dine grøne enger. Berre grasklipparar beitar her no.
Dei elska deg til daude, og med deg i grava di tok du den rike
grendearven din.
No stend vi ribba attende.

Venter metankatastrofen oss?

I dag inneholder atmosfæren 5 gigatonn metan. Et estimat anslår at rundt 50 gigatonn metan kan være i ferd med å frigis i Arktis, dvs. en tidobling. Flere tusen gigatonn ligger lagret i den arktiske permafrosten, i den Øst-Sibirske arktiske havhylla alene ligger det 500 - 5000 gigatonn metan.

Metan er ved frigjøring mer enn 150 ganger sterkere som klimagass enn CO2, etter 20 år 86 ganger sterkere i gjennomsnitt, og etter 100 år 23 ganger sterkere. Dette fordi den blir til H2O og CO2.

Mennesket er et produkt av ilden, dette ser nå ut til å bli vår bane. Imens er det søndagsåpne butikker som debatteres, selvsagt en uting og et pådriv for konsumerismen, men allikevel et bevis på menneskets korte tidshorisont.

"Geoengineering" kan ikke hjelpe oss, det er langt mer fornuftig å lagre karbon i jordsmonnet. Det er 5-6 ganger mer karbon i jorda enn i atmosfæren og vegetasjonen sammenlagt. Her kan biokull (terra preta) spille en viktig rolle.

Biokull kan bli i jorda i flere hundre tu…

Den djupe grenda

Underleg er det å vera i fedregrenda, og frykte at den djupe grenda bakom skal ta det siste andedraget. Då har vi berre att den grunne grenda, som er ein illusjon frå Amerika.
I den grunne grenda har plassmålaren vorte ein kulissemålar, for kulisseplassar, lik fototapet med sponplatar bakom.
I den djupe grenda syng ein songane åt fedrane sine. Ein vyrder og aktar dei gamle plassane, lik levande historiemåleri i landskapet. Måla med kraftfulle penslar, av autonomi, krinslaup og retrovasjon.
I den grunne grenda har dei gamle plassane vorte villaparkar. Ein dyrkar ikkje permakultur, men får alle behov dekte utanifrå, gjennom røyr, kablar, bilar og pumpehus.
I den djupe grenda rår stilla, og elden bakom, frå dei som gjekk føre, brenn sterk og klår. Viss denne elden sloknar, rår berre den grunne grenda, og då kjem kulden snikande.