Monday, May 18, 2015

Skrekkdomen i Våler

Som lesere av Permaliv vet ble modernismen oppfunnet som en fornektelse av all tradisjon. Le Corbusier sa: "Før meg intet, etter meg alt". En forvrengt skapelsesberetning, hvor modernismens førstemann har tatt Guds plass.

Tradisjonell arkitektur er en inkarnasjon av de 15 transformasjonene for helhet, som "The I" eller Gud utfolder seg gjennom i materien. Et univers som ikke innehar disse transformasjonene vil kollapse. At vi bygger vårt samfunn som en fornektelse av de 15 transformasjonene kan få det til å gå kaldt nedover ryggen på den opplyste.

En av disse opplyste er Tor Oddvar Rivenes, nabo til den nye skrekkdomen, som erstatter gamle Våler kirke som brant. Oppmuntrer alle Permalivs lesere til å støtte denne helstøpte mann av ære og integritet. 

Tor Oddvar Rivenes uttrykker sin velfundamenterte og rettmessige vrede over den nihilistiske skrekkdomen i Våler, en fornektelse av tradisjonen, naturen, mennesket, universet og Gud eller "The I".

FOTO: EINAR SCHULSTAD / NRK

Her følger min SMS-hilsen til Rivenes:
Takk for din protest mot nye Våler kirke, denne skjendingen av vår kulturarv og identitet. Du har min fulle støtte og forståelse. Mvh, Øyvind Holmstad, antimodernist.

Relatert:

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...