Skip to main content

Skrekkdomen i Våler

Som lesere av Permaliv vet ble modernismen oppfunnet som en fornektelse av all tradisjon. Le Corbusier sa: "Før meg intet, etter meg alt". En forvrengt skapelsesberetning, hvor modernismens førstemann har tatt Guds plass.

Tradisjonell arkitektur er en inkarnasjon av de 15 transformasjonene for helhet, som "The I" eller Gud utfolder seg gjennom i materien. Et univers som ikke innehar disse transformasjonene vil kollapse. At vi bygger vårt samfunn som en fornektelse av de 15 transformasjonene kan få det til å gå kaldt nedover ryggen på den opplyste.

En av disse opplyste er Tor Oddvar Rivenes, nabo til den nye skrekkdomen, som erstatter gamle Våler kirke som brant. Oppmuntrer alle Permalivs lesere til å støtte denne helstøpte mann av ære og integritet. 

Tor Oddvar Rivenes uttrykker sin velfundamenterte og rettmessige vrede over den nihilistiske skrekkdomen i Våler, en fornektelse av tradisjonen, naturen, mennesket, universet og Gud eller "The I".

FOTO: EINAR SCHULSTAD / NRK

Her følger min SMS-hilsen til Rivenes:
Takk for din protest mot nye Våler kirke, denne skjendingen av vår kulturarv og identitet. Du har min fulle støtte og forståelse. Mvh, Øyvind Holmstad, antimodernist.

Relatert:

Comments

Popular posts from this blog

Village Towns

Vandana Shiva from Sustainable Cities™ on Vimeo.

Vandana Shiva, an internationally recognized Indian activist and philosopher, explains that planning for the human being rather than the automobile can liberate space and create community within a city. In her opinion, a sustainable city should operate as a self-reliant and self-sufficient cluster of villages.

Naturmaterialen åldras på ett sätt så att de får en ny och kanske till och med ökad skönhet

Syntetiska material kan till exempel omedelbart verka snygga och praktiska. Teflon, goretex och de många nya nanoimpregneringsämnena är kända för deras otroliga förmåga att avvisa vatten, fett och smuts, men den avvisande kvaliteten verkar också gälla mer generellt för de syntetiska materialens estetiska verkan. Det finns ofta en endimensionalitet i materialen, som gör dem starkt monotona i större mängder. Syntetiska material åldras dessutom i allmänhet med mycket lite behag. Från det ögonblick de börjar mista sin industriella glans kommer de snabbt att likna avfall. Detta är helt motsatt hos naturmaterialen som ofta åldras på ett sätt så att de får en ny och kanske till och med ökad skönhet. Det är som om de rymmer en stor mängd upplagrad erfarenhet, som om detaljrikedomen först på allvar avslöjas i förfallsprocessen. Skönhetens Befrielse av Morten Skriver, s. 166

Sommerhilsen fra Terje Bongard

Noen tanker:

Nesten halvparten under 30 år kommer ikke til å stemme i høst. Individet i storsamfunnet er fremmedgjort: Følelsen av å ha innflytelse er liten, avstanden opp kjennes utenfor følelsesregisteret. Avisene i dag fokuserer på at om man ikke stemmer, så har man ingen innflytelse. Spørsmålet er bare om forskjellen ville bli så stor om vi smurte 50 % mer stemmer ut over dagens partilandskap. Blir framtiden mer bærekraftig av det? Blir følelsen av innflytelse større?


Det påligger folk med kunnskaper et svært ansvar nå. Framtidas livsnødvendigheter, omsetningen i de store systemene som gjenskaper og omsetter luft, vann, jord, klima og næring, selve livsveven er i ferd med å knekkes. Ikke bare mat og klær, også helse og livskvalitet, trygghet, konflikter mellom individer, regioner og land ligger i potten. Biomangfold er en sikkerhet vi trenger for å holde sykdommer i sjakk, matproduksjon oppe og livskvalitet levende. Du ser tegna rundt deg hele tiden. Det er en håndfull arter som …