Monday, November 2, 2015

Gråorskogen etter Olterudelva

Her har jeg vandret 1000-vis av ganger.

Wikimedia.

Strutsevingene har lagt seg til ro for høsten. På Toten kaller vi den av en eller annen grunn for ormegras, selv om jeg aldri har sett snurten av orm blant dem. Har også blitt gjort oppmerksom på at de unge skuddene er gode å spise, er sunnere enn spinat og så populært i Canada at man har måttet regulere bruken av dem. Så til våren blir det strutsevinge i salaten. Les mer om strutsevinge som nyttevekst her.

Naviana anbefaler den som wok, må stekes i minst ti minutter.

Trolsk stemning her i min barndoms dal, Olteruddalen

En liten sopp som vokser på en nedfalt ørderstamme. Vi sier ørder på Toten, ikke or.

Trolig dreier dette seg om en hettesopp (fin artikkel!).

Den figurerte også som dagens bilde i OA fredag 16. oktober.

Olterudelva, som renner fra Tjuvåstjernet ned i Lenaelva

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...