Friday, March 8, 2019

Ekte kvinnefrigjøring!

Selv om Tunstad synser om mye rart, må det innrømmes at han har grepet om neandertalerne, og jeg tror boka hans blir knallbra! Imidlertid, når kommer artikkelen hans om lommedemokratiet, som han forlengst har lovet å skrive? Når man snakker om kvinner, så er det slik at kvinner er dyktigere til å argumentere enn menn, det er bare det at de trives best i en inngruppe-setting. Derfor, da vi har et utgruppe-samfunn/-demokrati/-økonomi, vil det være slik at vi vil få et samfunn hvor mannlige verdier dominerer. Dette er ikke et godt samfunn. Dette kan vi derimot oppnå gjennom lommedemokratiet, hvor kvinnene kan slippe til orde og blomstre!
Jeg gjør et forsøk på å beskrive denne kjønnsulikheten i uttrykk (strategi) i boka: Det handler om ulikheten i pådrivet på ulike arenaer: Menn har statistisk høyere show-off-behov, som fører til mer synlighet i utgrupper, store arenaer, toppstillinger osv. Kvinner er akkurat like gode, eller bedre, til å debattere, men føler/kjenner seg mer hjemme i inngrupper. Statistisk slår dette ut i aviser og offentlighet. Jeg er overbevist om at vi snart har et fag som heter evolusjonær sosiologi, som vil revolusjonere faget. Formål: Øke friheten for begge kjønn. – Terje Bongard
Som artikkelen avslutter det, er eneste (evolusjonære) kriterium for suksess overlevelse*. Når man snakker om nåla, tror jeg bestemt at lommedemokratiet kan være nåla i høystakken, og like avgjørende for vår videre suksess som art, som hva nåla var det i sin tid. Ikke la vår art gå til grunne i mannlig "show-off-behov". Ja til et varmere, mer kvinnelig samfunn. Ja til lommedemokratiet!

- Spesialisering og arbeidsdeling gir fordeler for både menn og kvinner

* Proksimate mål → ultimate mål → overlevelse

***

Kaffekulturen, som seinere utviklet seg til kafékulturen, ble innført av kirken, og har mye til felles med bedehuskaffen. Den ble innført som et alternativ til svir og fyll. I dag skal vi ha både i pose og sekk, kafékultur på dagtid og svir og fyll i helga/torsdagskvelden, ferier og høytider.

"Metoo-kampanjen og presset mot ei liberalisering på alkoholfeltet aktualiserer denne problemstillinga. Så mykje av det vi likar aller minst i samfunnet vårt – vald, eldpåsetjing, trakassering, valdtekt, skilsmisse, utruskap, kvinnemishandling – heng nøye saman med alkoholbruk. Men som samfunn fornektar vi det."

- Vi har eit større problem med alkohol enn vi vil innrømme

Selv satte jeg stor pris på artikkelen, morsom og lettlest med gode poenger. Skal vi imidlertid få en full kvinnefrigjøring på kvinnenes egne forutsetninger, ikke på mannens, som i dag, kommer vi ikke utenom RID!

"Jeg gjør et forsøk på å beskrive denne kjønnsulikheten i uttrykk (strategi) i boka: Det handler om ulikheten i pådrivet på ulike arenaer: Menn har statistisk høyere show-off-behov, som fører til mer synlighet i utgrupper, store arenaer, toppstillinger osv. Kvinner er akkurat like gode, eller bedre, til å debattere, men føler/kjenner seg mer hjemme i inngrupper. Statistisk slår dette ut i aviser og offentlighet. Jeg er overbevist om at vi snart har et fag som heter evolusjonær sosiologi, som vil revolusjonere faget. Formål: Øke friheten for begge kjønn." – Terje Bongard

- #metoo og RID-modellen

Menn føler seg friest i utgruppa, kvinner i inngruppa, slik har det vært siden tidenes morgen. Kapitalismen er utviklet av menn, for menn. Kvinnekjønnets fulle frihet er å finne i et inngruppesamfunn (stammesamfunn), hvor både produksjonen, økonomien og politikken integreres i InnGruppe-Demokratiet (IGD).

De som ønsker kvinnefrigjøring bør derfor samles under fanen "Gi oss MEDOSS!" i 8. mars - togene. Det samme med de som ønsker full frigjøring for arbeideren under 1. mai - togene. For IGD er individets frigjøring, da individet har kollektivet som forutsetning!

- Terje Bongard: No grant for MEDOSS

"Jeg bruker metaforer fra biologiske systemer når jeg prøver å beskrive den modellen Bongard og jeg snakker om, slik nodene i hjernen er knyttet sammen av synapser kan kollektivene, inngruppene stå i forhold til hverandre og bygge relasjoner som styrker dem gjensidig og som går på kryss og tvers. Fordelene ved dette er mange, blant annet at folk kan få utløp for egne ambisjoner nettopp gjennom å styrke utvekslinga i nettverket.” - Kollega av Bongard

- Metoo-toget: hvor går ferden?

Fotografiet er benyttet til å illustrere artikkelen "Woman" hos Wikipedia.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...