Skip to main content

Plagiatet "Den dype grenda" kommer snart på PermaLiv!

Kommentar til artikkelen "Den dype byen": http://forskning.no/blogg/kulturminnebloggen/den-dype-byen
I denne artikkelen kan man jammen bare bytte ut ordet "byen" med "grenda". For de norske grender, som vi liksom liker å sole oss i glansen av, er en nasjonal tragedie! Fremst i rekken var den grendekulturen som blomstret opp i grenda mi under Totenåsens apostel, fullstendig ødelagt. Mens jeg blir gjort til syndebukk fordi jeg påpeker dette! Sorgen over min grends skjebne finner ikke ord, kanskje kan noen av fotografiene i dette fotoessayet fortelle litt av hva jeg føler?

- Grenda mi kunne oppnådd kultstatus: http://permaliv.blogspot.no/2016/10/kronborgsetergrenda-mistet-kultstatus.html
Plagiatet "Den dype grenda" kommer snart på PermaLiv! Takk til Guttormsen!
Her gikk herr Fossemøllen og Helmer den eldre fra Grythengen ned til Olterudelva. I dag leder stien opp til ingenmannsland og har mistet sin mening, en av mange ugjerninger ved elvestedet. Rett ovenfor der stien kommer ned i dalen står bjørka Even Helmer fredet.

Comments

Popular posts from this blog

Feiende flott trapp i en fart

Raknehaugen og våre slektsgårder

På Toten råder omtrent samme grad av toleranse som under Taliban i Afghanistan, hvor enhver som ikke underkaster seg drømmen om Subeksurbania* er en kjetter og må steines eller utstøtes av det gode selskap. F.eks. er det blasfemi å hevde at slektsgårdene er våre fedrealtre og skal få ligge i fred i kulturlandskapet, lik gravhaugene. Man ribber ikke fedrealtrene og plyndrer ikke gravhaugene, fordi da mister de sin funksjon og sitt innhold!
Grunnen til at det er slik skyldes et dypt hat til vår rurale arv, fordi denne ikke kan forenes med de subeksurbane idealer. Trist, men sant😰


*Så langt jeg kan se etter søk på flere søkemotorer er begrepet Subeksurbania eller Subexurbania ikke tidligere benyttet, og må derfor anses som en ny betegnelse eller et nytt ord. Ordet Subexurbania eller Subeksurbania, motsatsen av Narnia, ble skapt i mitt hode søndag 17. juni 2018, og første gang benyttet i denne tekst 19. juni 2018.

Overflatebehandling

EmulsjonsmalingFibermalingGrunningJernvitriolKalk- / kalksementmalingKaseinmaling LeirmalingLinoljeLinoljemalingLimmalingLutNaturlige harpikser NaturmalingPigmentRustbeskyttelseSilikatmalingSkjellakkSlammalingSyntetisk malingSåpeTreoljeTretjæreVannglassVoks