Friday, October 13, 2017

Hatisme

Achsel Ford October 10, 2017 at 7:11 PM 
Jeg er ikke så flink til å støtte som jeg burde, men vit at jeg er med deg i ånden. Jeg er ikke egentlig en spesielt konvensjonelt religiøs person, som du nok har forstått, men jeg sier allikevel med tonnevis med tro bak ordene: Du skal ikke gi opp noe som helst, Øyvind Holmstad. Jeg er pokker så sikker på at det påhviler deg et oppdrag og et ansvar, og du har formodentlig derfor det som skal til for å løse det. Akkurat hva det er, vet du antakelig bedre enn meg, men det vil bli tydligere etter hvert, og det er garantert en smule viktig. Det har selvfølgelig både lokale, nasjonale og muligens også globale konsekvenser. Følg hjertet, du er nå etter en smertefull prosess faktisk fri fra mange lenker. Det er kanskje ikke tilfeldig. - Achsel Ford
Det er pussig hvor forskjellig mitt arbeide som endringsagent oppfattes. Mens Achsel Ford ser det slik at det påhviler meg et oppdrag i verden, ser andre min idealisme som et uttrykk for hat. I alle fall er det sikkert at ei kvinne, som plutselig har begynt å sende min familie lange meldinger på fb om hvor hatefull jeg er, ser mitt arbeide for permakulturen og lommedemokratiet som hat.

"Et folk som har mistet sine følelser og sin selvopprettholdelse har ingen fremtid"

Hatisme har i dag blitt den dårligste motivasjonskraft som kan tillegges noe menneske. Tidligere var sexisme det verste som fantes, men som kjent har sex blitt banalt, så man måtte finne på en ny ultimat synd for å sverte sine motstandere og mennesker man ikke liker. Derfor tok hatet over som den grusomste perversitet som kan innta menneskesinnet. Ved å ha avdekket meg som hatist mener hun seg berettiget til å arbeide for at jeg og mitt virke svertes som hatefullt, med påfølgende og nødvendige konsekvenser.

Mer vil jeg ikke si om hat som den nye sexen, fordi det har seg slik at to av vår verdens mest klarsynte mennesker, James Howard Kunstler og John Michael Greer, nettopp har laget en podcast om fenomenet. Lytt og lær!

- KunstlerCast 293 — Hate Is the New Sex, featuring John Michael Greer
Mennesket har de nødvendige egenskapene og primærfølelsene for å overleve – glede, sorg, sinne, frykt, forakt og overraskelse. Våre primære følelser er veiledere som har til hensikt å holde oss selv og våre barn i live. I gode tider er det mindre behov for sinne, frykt og hat. I vanskelige tider er disse følelsene nødvendige for å beskytte eget liv og føre genene videre. Våre følelser har, i kombinasjon med vår høye intelligens og vår karakteristiske anatomi der vi går på to ben, gjort oss til verdens mest fremgangsrike dyreart. Idealistene vil imidlertid ikke akseptere dette og mener at sinne, frykt og hat er negative følelser som må bekjempes. Det som nå skjer i Norge og den vestlige sivilisasjon savner sidestykke i historien. De naturlige følelsene som skal beskytte mennesker mot undertrykkelse og invasjon er definert som noe sykt og kriminelt. Hva er det egentlig som foregår? - Sverre N. Andersen, fra artikkelen "Et folk som har mistet sine følelser og sin selvopprettholdelse har ingen fremtid"
Det er lov å hate for å beskytte hva man elsker!

Relatert


1 comment:

  1. https://afordweb.files.wordpress.com/2017/10/norwhichwaytogo.jpg

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...