Skip to main content

Støtt kampen for lommedemokratiet

Ufattelig at ikke flere
lar seg inspirere
av mesterverket til
Terje Bongard.
Bongard oppgir at han er oppgitt, frustrert og tom for ideer. Mannen virker handlingslammet. Selvsagt er det meget frustrerende å ha svaret på hvordan vi kan skape en stabil sivilisasjon, samtidig som denne kunnskapen preller av på folks hjerner lik vann på teflon. Det blir imens produsert tonnevis av meningsløse artikler om etikk og lignende, som i det virkelige liv ikke vil ha noen som helst innvirkning på menneskeatferd.

Mennesker er som maur med store hjerner og går på autopilot, uten å ane hvorfor de føler, tenker og handler som de gjør. Atferdsøkologi bør selvsagt inn som pensun i barneskolen. Da kunne mennesker kanskje få en mulighet til selvrefleksjon og -forståelse. Imens handler folk kun ut fra instinkter, med bakgrunn i følelsesrespons. Kapitalismen får fram det verste i folk, og vår sivilisasjon ender i et lysglimt for så å glemmes i et evig mørke, i likhet med alle andre sivilisasjoner i universet.

Til høsten etablerer jeg firmaet Holmstad Foto Etc. AS, og jeg søker sponsorer og annonsører som kan støtte meg økonomisk i mitt videre arbeid. Egenkapitalen blir ganske god, selv om den kunne vært meget bedre med god finansiell rådgivning fra vår revisor, ved skattereformen av 2005.

Jeg har også kjøpt meg inn i Steigans firma Mot Dag AS, og håper å få til synergieffekter mellom hans og mitt firma.

Klarer jeg å reise 150.000 kr. i årlige sponsor- og annonseinntekter, er opplegget i boks. Hva jeg skulle trenge av midler utover dette kan jeg tære på av egenkapitalen fram til pensjonsalder. Jeg lever meget spartansk, det gjør også min kone, så det er ikke stort vi trenger.

Min kontaktinformasjon finnes i høyre sidefelt.

Å støtte meg er en måte å støtte Bongard og hans arbeid på. Men det kan hende du har bedre ideer? Dette vil være flott, her gjelder det å legge hjernen i bløt for vår felles framtid!

Avslutter med noen inspirerende samtaler med Terje Bongard:


- Verdibørsen om evolusjon, miljø og samanbrot. Terje Bongard, Lise Tingstad og Pål Steigan diskuterer her korleis det kan ha seg at menneskeslekta ikkje ser ut til å ta inn over seg dei globale miljøkrisene. Ein unik samtale med tre av Noregs mest visjonære, kunnskapsrike og intelligente tenkere!

- Vi er ikke snille i store samfunn!

- Følelsen vi mangler

- Inngruppa som styrende prinsipp i et bærekraftig demokrati

- Smertefølelsen

- Sorgfølelsen

- Arkiv over Terje Bongard hos NRK-radio

Comments

Popular posts from this blog

Feiende flott trapp i en fart

Når de som skulle ha støttet har sviktet, er det godt å vite at ikke Wikimedia-fellesskapet har det. Rørende er det hvordan de oppretter mappesystemer over bildene mine fra Holmstadenga og Grythengen og andre steder, og ellers legger dem i alle relevante mapper. Dette er mye jobb, og man føler stor takknemlighet over å bli tatt slik på alvor av mennesker man ikke kjenner.
Virkelig inspirerende er det, og dette oppmuntrer til å ta mange flere bilder fra grenda mi. Den dagen Holmstadengen har falt ned og blitt til jord, og Grythengen er solgt til fremmede fordi jeg ikke orket mer av all motstand og fiendskap, tipper jeg noen omsider vil vite å verdsette min innsats.

Riktig fint ville det vært hvis man også fikk inn noen fotografier som er over 70 år gamle, som er utløpsdatoen for åndsverk i Norge.

Raknehaugen og våre slektsgårder

På Toten råder omtrent samme grad av toleranse som under Taliban i Afghanistan, hvor enhver som ikke underkaster seg drømmen om Subeksurbania* er en kjetter og må steines eller utstøtes av det gode selskap. F.eks. er det blasfemi å hevde at slektsgårdene er våre fedrealtre og skal få ligge i fred i kulturlandskapet, lik gravhaugene. Man ribber ikke fedrealtrene og plyndrer ikke gravhaugene, fordi da mister de sin funksjon og sitt innhold!
Grunnen til at det er slik skyldes et dypt hat til vår rurale arv, fordi denne ikke kan forenes med de subeksurbane idealer. Trist, men sant😰


*Så langt jeg kan se etter søk på flere søkemotorer er begrepet Subeksurbania eller Subexurbania ikke tidligere benyttet, og må derfor anses som en ny betegnelse eller et nytt ord. Ordet Subexurbania eller Subeksurbania, motsatsen av Narnia, ble skapt i mitt hode søndag 17. juni 2018, og første gang benyttet i denne tekst 19. juni 2018.

Fremtidsdystopi på Hovdetoppen

Stats/markeds-duopolet går sammen om en UFO-landing på Hovdetoppen, et monument for Fremskrittet midt i Gjøvik by. Hvorfor kunne de ikke bare ha bygd opp igjen den gamle og hyggelige restauranten som brant, istedenfor denne gigantiske etterligningen av Apples hovedkvarter i California?

Trodde disse planene var stanset av MDG, men neida, og det skal ikke forundre meg om de støtter dem denne gangen. Hadde tenkt meg på visning i Bassengvegen i dag, men da jeg så i Gjøviks blad at disse planene er tatt fram igjen i et enda større format enn forrige gang, med hele 200 rom for UFO-hotellet på selve toppen pluss 350 boenheter i solhellinga nedenfor toppen, vil denne grønne lunga midt i byen bli ødelagt.
Resultatene fra vår forskning viser at elementer fra den fredelige atmosfæren - stillhet, varierte muligheter, god sosial atmosfære og tilknytning til steder gjennom for eksempel historiske bygg - er veldig viktig. De stille og fredelige steder er gjerne knyttet til opplevelse av parker, vann…