Tuesday, March 1, 2011

Smarte barn og smartmat

Nylig kom kona over en sak om barnemat på ABC Nyheter, og denne var så bra at jeg vil dele den med flere. Les artikkelen: Denne maten kan gjøre barna dine smartere.
Ikke minst egg er strålende føde om du er gravid, ammer, eller for ditt barn. Men husk at hardkokte egg inneholder mye mer kolesterol enn bløtkokte. Spiser du bløtkokte egg eller steiker speilegget på svak varme, finnes knapt bedre helsekost enn egg. Les mer om det eggselente eggets mange helsebringende egenskaper her.

Det er viktig at verpehønene ikke har vært foret på frø og kraftfor med for mye omega-6 i forhold til omega-3, da flere omega-6 fettsyrer er betennelsesfremmende og vi generelt har et altfor høyt inntak av omega-6 i kosten. Lofotegg er beste valg, da disse har tilskudd av sjøtang i foret. Så vidt jeg vet inneholder denne de lange omega-3 fettsyrene som er så viktige for barnets utvikling.

NB! De korte omega-3 fettsyrene fra planter må ikke forveksles med de lange omega-3 fettsyrene fra feit fisk og alger. Les hvorfor her. Les mer om temaet i lenkene jeg har lagt inn i dette kommentarfeltet.

Nå som EU har høynet grenseverdiene for plantevernrester i mat og de tillater GMO-rester i dyrefor, er det en selvfølge med øko-logiske egg og øko-logisk dyrket barnemat!

Økologisk barnemat kan du få kjøpt hos Holle.no. Produktene selges også i helsekostforretninger.

Videre lesning:

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...