Saturday, November 10, 2018

Vedkunst

Fikk inn vinterveden i går kveld før alt regnet i natt, men så flott stablet som denne vedsåten på Skanska ble det ikke. I det minste er veden knusktørr etter tørrsommeren, i motsetning til i fjor vinter. Så måtte jeg da også vaske taket i lommehullet vårt hele tre ganger og veggene to ganger, for å få vekk all sota som hadde satt seg fast til utflyttingen forrige måned. Men nå er vi da i det minste ute og i sikkerhet, hva vi var utsatt for der forstår jeg enda ikke helt, bare at det var noe helt forferdelig.

Så får vi glede oss til å nyte god vintervarme her i våningshuset til oldefar, tippoldefar, ja, og muligens bodde selveste herr Fossemøllen, vår stamfar, de siste årene sine på vestrommet i 2.-etasjen, hvor også Tilla, min oldemor, levde på sine gamle dager etter oldefars noe tidlige død. Hvis vi blir her så lenge som til vinters? For den subeksurbane kulden som overtok grenda etter de ultimate rurale allmenninger under M.J. Dahl, kan ingen vinterved tine.

-Wikimedia.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...