Tuesday, August 28, 2018

Hovdetoppen platå - ikke kult nok

Det ble ikke kult nok dette, her er så stille og fredelig, man kunne jo komme til å høre ekkoet av sitt hule selv. Nærfriluftslivstoppen, hørt noe så patetisk og uambisiøst, dessuten, hvordan gjør man profitt på det? Huff, disse meningsløse ruinene, som gir en følelse av tid. Nei, la oss leve i nuet😝 Her skal være fart, moro og profitt!

-Flickr.

Som bloggeren Ole John Saga har påvist trekkes narsopatene til politikken som fluer til et fluepapir, og er det noe de ikke tåler så er det å tape. De skal vinne uansett, til hvilken pris som helst. Ja, jeg kjente meg riktig fornøyd etter sist kommunevalg, hvor jeg stemte på MDG og de gjennom sin allianse med AP fikk fredet Hovdetoppen. Trodde denne siste skansen for toppenes by var sikret for framtida, men plutselig var framtidsdystopien et faktum, hvordan de fikk det til vet jeg ikke?

-Flickr.

Mørke skyer samles over Hovdetoppen, fulle av narsopatenes raseri, som nå skal utøses over den siste fred, selve bytoppen i toppenes by. Før hadde man hellige fjell, Hovdetoppen var Gjøviks hellige fjell, men denne byen har blitt Kjøpesenterlandets hovedstad for Mjøsregionen, og i Kjøpesenterlandet er intet hellig. Burde vel regnet med det ville gå slik etter at Gjøvik bedehus ble nedlagt, og narsopatene feirer nå Bedehuslandets død med å konsumere Hovdetoppen. Asketenes tid er forbi, adjø til all ydmykhet og respekt. Narsopatene er de nye hellige, Kjøpesenterlandets helgener!

-Flickr.

Läs hur den svenska arkitektbranschen gemensamt går ut för att stoppa det första vackra svenska nybygget på decennier: http://www.arkitekturupproret.se/2017/…/18/hotet-fran-vaxjo/ Det av medborgarna efterlängtade bygget kallas av arkitekterna för både "löjligt, pastisch, mischmash, otidsenligt tillbakablickande och deprimerande". Den svenska arkitektbranschen gör allt för att stoppa det genomklubbade nybygget i klassisk tradition i Växjö. Vi har samlat branschens försök till att stoppa det vackra bygget i ett inlägg på bloggen (länk ovan)

Naturligvis ville arkitektstanden reagert på samme vis hvis man ville forsøkt å bygge opp igjen den gamle, vakre kafeen på Hovdetoppen. Den UFOen som nå skal bygges der vil de imidlertid hylle, den får helt sikkert mange priser, og de vil glede seg over å ha erobret nok en topp og underlagt seg enda en by. For dette signalbygget vil synes fra hele byen, samme hvor man er, hvor det lik et fyrlys signaliserer verdier som mange av oss ikke kan stå inne for. Trærne og stillheten, ydmykheten som rådde over Hovdetoppen, dette var signaler verdige dette hellige byfjellet.

Om noen år kan vi regne med at man vil måtte betale 100 kr. for å nyte utsikta fra Hovdetoppen, på samme vis som man nå har foreslått det for Ålesunds bytopp.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...