Friday, August 10, 2018

Gamle Skreiabanen nok en gang

Som lesere av PermaLiv vet har grendevandringen etter grenda mi, himmelporten til Totenåsen, blitt rasert til fordel for ny skitrasemotorveg for kondomdressfartsfantomene, som skal til den nye kule Røysteinshytta på Østhøgda.

Grenda mi var i sannhet himmelporten til Totenåsen i dobbelt forstand, både ved at den er den høyestliggende grenda opp mot åsen, men også fordi Totenåsens apostel holdt til her. Skreia markedsfører seg som Porten til Totenåsen, men da jeg ser grenda mi som en utvidet del av Skreia, bør man gå litt i seg selv etter å ha ødelagt selveste himmelporten til Totenåsen.

Uansett, selv om jeg ikke lenger kan anbefale grendevandringen etter grenda mi, fra Kvastad til Oksbakken, vil jeg på det sterkeste anbefale familiesykling etter den nedlagte jernbanetraseen mellom Lena og Skreia, med innbakt motivasjonsfaktor med kjempeis på Bilittkiosken😋

Her er noen smakebilder fra gårdsdagens familiesykling gjennom det uforliknelige kulturlandskapet etter gamle Skreiabanen!

Spennende himmel denne dagen.

-Wikimedia.

Sykler man fra Lena til Skreia har barna medbakke det meste av vegen, så kan far sykle tilbake etter bilen i full fart etterpå, mens familien venter på Skreia stasjon. Dette tar ca. en halvtime hvis man er i alminnelig form.

-Wikimedia.

Her ser man Skreiabanen gå gjennom det frodige kulturlandskapet, som er gammel havbunn, og skal ha en frodighet på linje med det beste av svartjordsbeltet i Ukraina.

-Wikimedia.

Her blir mye godt rugbrød😄

-Wikimedia.

Blir neppe noe å si på tørrstoffinnholdet etter denne tørrsommeren😎

-Wikimedia.

Her sykler man i fred for biler og motorsykler, men man kan treffe på travhester, som har lov til å benytte traseen.

-Wikimedia.

Utsyn mot Lensbygda.

-Wikimedia.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...