Wednesday, August 22, 2018

Gjøvik sett fra Bergstoppen (The Town of Gjøvik seen from Bergstoppen)

Jeg sliter og sliter med disse kameraene mine, jeg sleit med min Canon 70D grunnet det lave dynamiske omfanget, og nå med min Sony A7III grunnet sensorstøv og tidvis elendig fargevitenskap. Kanskje burde jeg ha kjøpt 80D og ventet på Canon speilløst allikevel?

Selv på dette bildet, hvor jeg kun benyttet blender 8, måtte det klones vekk flere støvkorn på himmelen. Og det grønne fikk, i likhet med flere bilder jeg tok herfra, et underlig grønnskjær. Jeg klarte ikke å løse problemet i Lightroom, da jeg er elendig på billedbehandling, men fant til slutt et filter i gratisversjonen av Nick Collection, som het Darken/Lighten Center. Og da ble resultatet tålelig bra.

Bildet er tatt fra Bergstoppen, hvor vi et stykke nedenfor bodde i Gjøviks eneste tunfellesskap, riktignok et kvasitun, men det kunne ha gått bra var det ikke for svartsteinshjertene, som hadde bestemt seg for at jeg og min familie skulle råtne vekk i lommehullet vårt. Heldigvis klarte jeg å redde meg og familien ut i siste liten, og vi bor nå på et lite småbruk opp mot Totenåsen, som, hvis man går inn på Wikimedia og forstørrer bildet, nesten kan se mellom de små bjørkene til høyre. Her har min familie holdt til i 7 generasjoner.

Kona var dog bestemt på at barna skal fortsette på skole og barnehage på Gjøvik, og hun fortsette i jobben sin, så nå er jeg sjåfør på heltid. Enkelte dager må jeg kjøre fram og tilbake mellom Totenåsen og Gjøvik hele tre ganger, eller tilsammen 18 mil.

Dessverre skal Hovdetoppen til høyre i bildet nå ødelegges med nytt UFO-hotell og boliger, og jeg ser de allerede har påbegynt konstruksjonsarbeidet. Selv fatter jeg ingenting, da denne toppen liksom skulle fredes etter siste kommunevalg. Det er tydelig at det er narsopatene som dominerer politikken og næringslivet, med de systemlojale og skoleflinke byråkratene som lydige utøvere. Hvis ikke kunne man ikke gjennomført slik djevelskap!

Modernistene har blitt som besatt på å ødelegge enhver topp i vårt land!

-Wikimedia.

English:

We lived just beneath where the image is taken until July 2018, and then moved to our family farm up to the Totenåsen Hills, which you can see between the small birches to the right. My wife is though strict about that I've to drive the kids to and from school/kindergarten at Gjøvik until we find a new house there. It's a town with about 20.000 inhabitants. My wife and girls got a lot of friends there, and even I got some friends. So we miss our social network. For photography though the landscape is much nicer by the Totenåsen Hills, I find it extremely beautiful, so for my hobby as a photographer I enjoy it. But I'm terrible tired of all the driving😖

Ps! At the top in the lower right, Hovdetoppen, the modernists are going to build a horrible UFO-Hotel, a copy of Apples headquarter in California. It will completely ruin the view and the town as well. The construction already started😭😬😫😯😵😶😱😱😱

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...