Sunday, August 26, 2018

Et siste smil fra Hovdetoppen

Fant denne fine grafittien på en av stolpene på Hovdetoppen, men her er ingen grunn til å smile lenger, og i dag tidlig kjente jeg kun avsky da vi kjørte inn mot Gjøvik. Med den nært forestående ødeleggelsen av Hovdetoppen er det ingen grunn til å smile lenger i denne byen, dette blir det siste knivstikket i hjertet av byen, som vil drepe den for alltid. På samme vis som det nye pumpehuset ved Grythengen tok en endelig knekk på tunet mitt og grenda mi.

Å gå opp til Eiktunet og nyte den flotte utsikta mot Hovdetoppen og mjøslandskapet fra museumskafeen, har vært en av de store gledene ved å bo på Gjøvik. Men med ødeleggelsen av Hovdetoppen vil også denne gleden forsvinne. Så hva er da vitsen med å være i denne byen mer?

Uansett er jeg glad for at jeg fikk tatt vare på dette siste smilet fra Hovdetoppen. Kanskje skriver jeg et dikt til det en dag?

-Wikimedia.

Resultatene fra vår forskning viser at elementer fra den fredelige atmosfæren - stillhet, varierte muligheter, god sosial atmosfære og tilknytning til steder gjennom for eksempel historiske bygg - er veldig viktig. De stille og fredelige steder er gjerne knyttet til opplevelse av parker, vann eller andre grønne omgivelser. Dette kan ha noe med Nordmenns forhold til naturen å gjøre. Da må vi kanskje tenke annerledes om konseptet byliv. I byutviklingen snakker vi som regel om å skape mye liv. Men må utgangspunktet være å skape vibrant byliv og forretning over alt? - Harpa Stefansdottir

Relatert


OMRÅDEREGULERING FOR HOVDETOPPEN GJØVIK (PDF) For de som orker å gå mer inn i denne narsopatiske dystopien

Två nybyggda hotell som har uppförts enligt skönhetsprinciper (Dessverre blir ikke UFO-Hotellet på Hovdetoppen det tredje)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...