Wednesday, August 8, 2018

Himmelvendt

Dessverre har jeg hatt et datauhell hvor mange av mine RAW-filer har blitt borte, som dette av låven i Holmstadengen. Heldigvis var det opplastet til Wikimedia, men da i sRGB, som jpeg er i, mens man for utskrifter bør benytte RGB. Årsaken til at filene ikke var lagret var at jeg benytter Lightroom CC, så nå må jeg nok til å lære meg Lightroom Classic og PhaseOne, slik at jeg kan stå bedre mot denne typen uhell for framtida.

Å være fotograf er i sannhet en heltidsjobb, så jeg får tro jeg etter hvert kan begynne å tjene litt på jobben? Å lære seg kameramenyer, fotoredigeringsprogrammer og fototeknikker krever enormt, og samme hvor mye man studerer føles det som om man ikke kommer noen steder. Man har rett og slett å gjøre med en flodbølge av kunnskap og informasjon!

Uansett får jeg glede meg over at jeg tross alt har fotografiet, og dette ble et meget himmelvendt bilde. Slik denne plassen var i sin tid, himmelvendt.

Etterkrigsgenerasjonens velferdsprosjekt har kollapset, det blir stadig klarere for meg at førkrigsgenerasjonens velferdsprosjekt var sann vel-ferd, da det hadde sitt fundament i allmenningene og ikke i staten. Derfor må vårt statlige velferdsprosjekt avskaffes snarest råd er med et nytt allmennings-sentrert et, hvilket vil si InnGruppe-Demokratiet til Terje Bongard.

Magnus Johansen Dahl var en sann allmenninger, slik Terje Bongard er det!

Dessverre ble engene etter grenda mi kvalt av etterkrigsgenerasjonens velferdsidealer, som punkthus og gjennomstrømsteknologi. Jeg er nå overbevist om at min slekt har vært i 7 generasjoner i enga mi, og at den nå har mistet sin funksjon, slik at jeg ikke lenger kan utføre min misjon som kulturbærer, er uendelig trist.

Slik det er nå orker jeg neppe å eie enga mi så lenge jeg bor her, men straks vi kommer tilbake til Gjøvik bør jeg nok overta den, slik at den kan være med på å finansiere sin egen frigjøringskamp. Jeg regner ikke med at plassen blir frigjort i min tid, men kanskje når den tiende generasjon en gang ser dagens lys?

Uansett er det utrolig viktig å dokumentere og minnes, samt ikke minst dikte om stortida som her rådde under M.J. Dahl.

-Wikimedia.

Begriper ikke hvor Achsel Ford får alt fra, men slik gikk det jo med etterkrigsgenerasjonens velferdsprosjekt, hvor hele dette prosjektet nå har nådd en "dead end". Dessverre ble også enga mi konsumert i samme slengen.

Jeg ser det nå slik at plassen min må frigjøres for andre gang, første gang var fra husmannsuvesenet, andre gang fra konsumentukulturen.

Den store gardsfrigjøringskampen må starte nå!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...