Wednesday, August 1, 2018

Grøna Lund i barnebyen Stockholm

Mens Oslo er for voksne, er Stockholm minst like mye for barn, ja, dette er en usedvanlig barnevennlig by. De elsker å løpe rundt i de bilfrie gatene i Gamla Stan, med sine mange smale gater i barnets skala, de fryder seg over alle de flotte båtene, de mange bademulighetene, og ikke minst Djurgården med alle sine store familieattraksjoner. Ikke minst Grøna Lund tivoli.

Jeg kunne aldri tenke meg å bli med barna til Tusenfryd eller Sommerland i Bø, mens derimot Grøna Lund er en kulturattraksjon i en kulturby. Denne gangen ble jeg ikke med, da svigermor var med og jeg benyttet anledningen til å utforske mer av Djurgården, i seg selv et eventyrland, men blir garantert med neste gang, og det blir nok et krav også fra storesøster, da mamma er nokså pysete. Man må jo ha noe å skryte av for venninnene, særlig når bestevenninna er ei skikkelig guttejente som hoppet fra 5-meteren som femåring på Badeland.

Bildet er tatt fra ferga tilbake til Skeppsbron, og jeg synes det fanget stemningen fint. Morsomt var det med ballongen som kom sivende inn og la til et ekstra spennende element, og folkene i tårnet trer tydelig fram der de daler ned. Fotografiet ble svært skarpt og tåler godt at du zoomer inn på detaljene i Wikimedia.

-Wikimedia.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...